10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 20:12

Vader en dochter Ekema behalen zesde en zevende Dan in Engeland

Derby – Jan Ekema en zijn dochter Anna uit Appingedam zijn afgelopen weekend in Engeland tijdens de Open Britse Kampioenschappen beloond met de zesde en zevende Dan. Voor Jan Ekema betekent het, dat hij de titel International Master heeft gekregen, Anna mag zich nu volgens Taekwondo International, master in de taekwon-do noemen.

Totale verrassing

De graduatie kwam ondanks alle trainingen voor Anna toch onverwacht. ‘Ik heb samen met mijn vader erg hard getraind. Maar omdat ik geblesseerd ben aan mijn knie had ik er geen rekening mee gehouden dat ik dit weekend al examen mocht doen. Ik ben echt zo blij’ lacht Anna.

Twintig jaar ‘in het vak’

Voor de 61-jarige Jan Ekema is het behalen van de zevende Dan een kers op zijn jubileum jaar. Ekema: ‘Ik heb dit jaar twintig jaar de taekwon-do school in Appingedam en beoefen de sport op de kop af vijfenveertig jaar. Het eerst volgende examenmoment komt voor mij pas weer over acht jaar, zo werkt dat namelijk bij Dangraden en dan weet ik niet of ik dat lichamelijk nog wel kan dus voor nu ben ik ontzettend trots’.

Eremetaal voor de selectie

Naast de diploma’s van vader en dochter werd er door de selectie van de school ook nog goed gepresteerd. Zowel senioren Simeon Gemmink als Suzanne Stoppels gingen ervandoor met de Engelse titel. Johan Beekhuis nam het brons mee naar huis. Anna: ‘We hebben met vijf selectieleden, zes prijzen behaald waaronder twee Engelse titels. Dit toernooi was in alle opzichten dus echt super geslaagd’.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier

Populaire berichten