donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

V.V.Meedhuizen gaat het weer proberen in de vijfde klasse standaard

Meedhuizen – Ondanks dat v.v.Meedhuizen in het seizoen ’17/’18 een stap terug moest doen was het altijd de ambitie om weer zo snel mogelijk terug te gaan naar de standaardklasse. Het zogenoemde “drie jaren plan”.

Het doel was om een kleine pauze te nemen om het plezier en de gezelligheid weer op de eerste plek te zetten en ons achter de schermen te focussen op verbeteringen en het idee om weer naar de standaardklasse te gaan. De club wil namelijk weer derby’s spelen tegen Wagenborgen, Siddeburen, SGV en Scheemda op het vernieuwde sportpark.

V.V.Meedhuizen is vervolgens in het seizoen ’18/’19 gaan spelen in de 5e klasse reserve waar, onder leiding van Richard van Goinga, het plezier weer terug gevonden is. Meedhuizen verloor dat seizoen slechts 1x van DVC Appingedam en met het gevoel van winnen groeide het zelfvertrouwen van veel spelers.

In het seizoen ’19/’20 werd Elle Smit aangetrokken als trainer van het 1e elftal. De Damster heeft het grootste gedeelte van zijn voetbalverleden in het wit-zwart gespeeld en was vervolgens leider en trainer van DVC Appingedam 2.

Het bestuur en Elle hebben een toekomstplan gemaakt waar vanaf dit seizoen aan gewerkt zal gaan worden. Zo was er een tweejarige samenwerking afgesproken om dit jaar te bouwen aan een selectie in de vierde klasse reserve en om de spelers te leren kennen.

Met Elle als hoofdtrainer in het seizoen ’19/’20 kwamen de groenhemden tot de laatste acht in de beker en stond het tot de Corona-Break in de middenmoot van de 4e klasse reserve. Ook is bij een oefenduel tegen onze buren uit Wagenborgen gebleken dat v.v. Meedhuizen klaar is voor de standaardklasse, Meedhuizen won van de nummer 10 uit de vijfde klasse met 2-3.

Niet alleen de resultaten waren naar behoren de afgelopen jaren, ook heeft het bestuur achter de schermen vele contacten en idee├źn uitgewisseld om de selectie en het sportpark te vergroten. Zo komt Eddy Silva Lima weer terug naar v.v.Meedhuizen, de voormalig aanvoerder van de groenhemden heeft een jaar bij DVC Appingedam 1 gespeeld maar komt zoals vooraf beloofd terug na 1 seizoen. Onbewust heeft hij er voor gezorgd dat DVC Appingedam-spelers lucht kregen van “het drie jaren plan” van v.v.Meedhuizen om in het seizoen ’20/’21 weer standaardklasse te gaan spelen. Zo kwamen, sinds de winterstop, maar liefst dertien nieuwe spelers over van DVC Appingedam en NEC Delfzijl.

Dit heeft de club doen beslissen dat v.v.Meedhuizen na vele jaren twee zaterdag-elftallen te hebben gehad, er volgend seizoen drie zaterdag-elftallen zullen rondrennen op het sportpark. Hierdoor was de grootste wens van Elle in vervulling gegaan, hij heeft ruime keuze om de selectie volgend seizoen zo sterk mogelijk te maken.

Zo heeft Elle er voor gekozen om weer te trainen vanaf het moment dat het weer mocht, elkaar leren kennen en op een 1,5 meter afstand de kwaliteiten van de nieuwe spelers ontdekken. De afgelopen maand werd er twee keer per week getraind met zo’n twintig spelers per training. De B-selectie zal uitkomen in de vijfde klasse reserve om aan elkaar te wennen. De B-selectie zal onder leiding komen van Edwin Greven, ook een oud gediende van Appingedam.

De veranderingen op ons sportpark
Behalve dat volgend seizoen het eerste elftal weer standaardklasse gaat spelen, en dat er drie zaterdag elftallen gaan spelen, is het bestuur ook bezig geweest met het sportpark. Zoals de diehards zullen weten heeft v.v. Meedhuizen jarenlang het sportpark gedeeld met “Humpy Dumpie”, een kinderopvang, wat later ook als kantine gebruikt werd. Deze is twee seizoenen geleden verwijderd en hierdoor ontstond het idee om het trainingsveld te vergroten. De Corona-Break was voor het bestuur het geschikte moment om het trainingsveld aan te leggen.

Terwijl de plannen gemaakt werden bleek zelfs dat een tweede wedstrijdveld ook mogelijk zou zijn. Dit veranderde het plan en heeft doen besluiten er een tweede veld van te maken. De afmetingen zullen voldoen aan de richtlijnen van de KNVB. Dit alles is in goed overleg gegaan met de gemeente Delfzijl.

De afgelopen twee zomers bleken vele velden in de omgeving getroffen te worden door uitdroging. Ook het biljartlaken heeft veel te lijden gehad. Om dit te voorkomen is er een put geslagen en een sproei machine aangeschaft. Dit allemaal om het seizoen ’20/’21 goed voor de dag te komen. V.V.Meedhuizen wil volgend seizoen serieus meedoen in de vijfde klasse en heeft daarvoor vele voorbereidingen gedaan om dit mogelijk te maken. Het “drie jaren plan” zal volgend seizoen los gaan wanneer we weer mogen voetballen van de minister-president.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle