13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 21:20

Uniek concert Damster Klokkenspel en Winkler Prins Harmonie

spot_img

Appingedam – Stadsbeiaardier Adolph Rots en de Winkler Prins Harmonie uit Veendam geven zaterdag 26 mei een concert in en om de Toren van Appingedam.

In het kader van het festival Terug naar het Begin dat komend weekend in Noordoost Groningen wordt gehouden, heeft de Stichting Damster Klokkenspel contact gezocht met het Harmonie-orkest om zo’n uniek concert te realiseren. Het unieke en uitdagende, is het samen spelen, terwijl de beiaardier hoog in de toren zit en de leden van Winkler Prins beneden op het plein.

Samen spelen ze ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, ‘the White Stone’, van de Nederlandse componist Jacob de Haan en ook het bekende ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen.

De Winkler Prins Harmonie is het schoolorkest van Winkler Prins in Veendam. Het is opgericht in 1977 en bestaat uit zo’n 45 (oud-)leerlingen en (oud-)personeelsleden. Dirigent van het orkest is Jack Horst. Bij de oprichting van het Harmonie-orkest was hij leerling  van de school en nu is hij technisch onderwijs assistent op de Winkler Prins.

Naast de werken die ze samen met het carillon laten horen, spelen ze ook nog een aantal bekende nummers uit film- en popmuziek.

Adolph Rots is al sinds 1982 stadsbeiaardier van Appingedam. In binnen- en buitenland heeft hij vele beiaardconcerten gegeven. Zaterdag speelt hij solo op het Damster Klokkenspel ook nog het ‘Bavo-Baletto’ van Cor Kee en ‘Cavatine’ uit ‘Deer Hunter’ van Stanley Myers.

De unieke combinatie van carillon met harmonie-orkest is zaterdag te horen van 16:00 tot 17:00 uur.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto

Populaire berichten