Uitverkocht Jubileumconcert Shantykoor Opwierde II

Appingedam/Delfzijl – Het Shantykoor Opwierde II uit Appingedam dat dit jaar 30 jaar bestaat heeft zondag 17 maart jl. hun Jubileumconcert gegeven in de evenementenhal in de haven van Delfzijl.

Ook traden de “Stroatklinkers” op tijdens dit concert dat werd gepresenteerd door Adrian Mey. Bovendien werden er 6 leden van het eerste uur in het zonnetje gezet, ze waren de volle 30 jaar lid.

Er waren ruim 400 mensen aanwezig om dit concert bij te wonen, binnen enkele weken waren de plaatsen uitverkocht, een teken dat het koor zeer populair is in de regio.

Sinds een half jaar is de muzikale leiding in handen van dirigent Sim Noordhof, die in de beginjaren van het koor ook de leiding had, en weer terug is op het oude nest.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft de dirigent ook enkele liedjes in het Gronings geschreven om ten gehore te brengen, aan de reacties van het publiek te horen waren de nieuwe liedjes zeer succesvol. Al met al een zeer geslaagde en gezellige middag dat naast shanty’s en Nederlandse en Duitse meezingers ook in het Gronings is gezongen.

Na deze feestdag gaat men weer volop aan het werk om voor de volgende concerten, o.a. de Matjestage in Emden en de stadsfeesten in Aurich weer goed voor de dag te komen.

Ook is het koor uitgenodigd om op te treden tijdens de havendagen in september in Rotterdam.

Back to top button