Uitverkocht jubileum concert Toonkunstkoor Delfzijl

Appingedam – Het jaar 2018 was voor het Toonkunstkoor Delfzijl een feestelijk jaar. Het 75-jarig bestaan werd uitgebreid gevierd.

In het voorjaar door het organiseren van een scratch, waarbij 130 zangers en zangeressen een concert gaven van die Schöpfung van Haydn. Een scratch betekent dat in één dag een stuk wordt ingestudeerd, dat ‘s avonds wordt uitgevoerd. Dit alles gebeurde met bekende solisten en het Symfonieorkest Suonare d’Amatori, en stond onder leiding van de internationaal bekende dirigent Peter Dijkstra. In een afgeladen Nicolaikerk hebben de toeschouwers van dit bijzondere concert kunnen genieten.

Ter afsluiting van het jubileumjaar gaf het eigen koor op 24 november een prachtig concert met werken van de componisten J.D. Heinichen en M. Corrette. Het koor en de solisten (sopraan Elisabeth Kooy, altus David van Laar, tenor Jeroen Helder, bas Ben Brunt, fluitiste Sonja de Haan) onder leiding van dirigent Vincent Hensen-Oosterdijk brachten een doorleefde uitvoering van de mis van Heinichen ten gehore. Het werk van de Franse componist Corrette was voor de toeschouwers zeer herkenbaar. Hij maakte namelijk gebruik van de muziek van de componist Vivaldi, de “Lente” uit de Vierjaargetijden. Het Symfonieorkest Suonare d’ Amatori zorgde niet alleen voor de begeleiding maar bracht ook een muzikaal intermezzo ten gehore met als solist Erik Wijma op hobo.

Uit alles blijkt wel dat het Toonkunstkoor Delfzijl springlevend is en een goede toekomst tegemoet gaat onder leiding van dirigent Vincent Hensen-Oosterdijk. Voor 6 april 2019 staat een uitvoering op het programma van het Stabat Mater van Schubert, en het Salve Regina van Haydn. Projectzangers zijn van harte welkom om aan dit concert mee te doen.

Inlichtingen en opgave www.toonkunstkoordelfzijl.nl.

Back to top button