fbpx
2.8 C
Delfzijl
29 november 2020 17:27

Uitslaande brand in loods grasdrogerij Oostwold

Oostwold –  Vrijdagavond omstreeks half 7 werd een brand gemeld bij een grasdrogerij in Oostwold. Er woedde brand in een loods op het terrein waar gereed product wordt opgeslagen. Door snel ingrijpen kon voorkomen worden dat de brand over kon slaan naar naastgelegen loodsen.

Opschaling

Omdat bij de melding bleek dat het een uitslaande brand in de loods betrof werd al snel opgeschaald naar middelbrand. Gezien de hoogte en bereikbaarheid van de vuurhaarden in de nok van het dak werd eveneens een hoogwerker gealarmeerd.

Circa een half uur later is nogmaals opgeschaald naar grote brand, waardoor extra ondersteunende eenheden ter plaatse kwamen. Gezien het landelijke karakter van het gebied en daardoor een beperkte beschikbaarheid van goede bluswatervoorzieningen werden er uit voorzorg meerdere grootwatertransporten ingezet. Zij hebben een verbinding gelegd tussen het Oldambtmeer en de locatie van de brand.

De brand is bestreden door collega’s uit Finsterwolde, Winschoten, Scheemda, Delfzijl, Hoogezand en Veendam.

Nablussen

Tegen het einde van de avond kon met behulp van shovels gestart worden met het leeg rijden van de opslagloods. De brandweer is de gehele nacht bezig geweest met het afblussen van brandende resten. Op de vroege zaterdagochtend is de ploeg afgelost. De verwachting is dat men zaterdag nog geruime tijd nodig heeft voor het nablussen.

 

Volg ons op

10,576FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten