Tweedehands bedrijfswagen leasen: dit zijn de voordelen!

Nederland – Heb je een bedrijfswagen nodig? Dan is het mogelijk om er eentje te kopen of te leasen. Kopen heeft zo zijn voordelen, maar leasen uiteraard ook! Twijfel jij nog of je een bedrijfswagen wel moet leasen? Lees dan snel verder, want hieronder zetten we de voordelen van een occasion bedrijfsauto leasen voor je op een rijtje!

1. Tweedehands leasen is goedkoper

Het grootste voordeel van een tweedehands bedrijfswagen leasen is dat het goedkoper is dan een nieuwe wagen leasen. De waarde van een gloednieuwe wagen gaat vanaf het eerste jaar al gemiddeld met zo’n 10% – 20% achteruit. Dit zie je dan ook terug in het leasebedrag. Je hoeft dus niet eens een heel oud model te leasen om op een goedkoper leasecontract uit te komen. Je behaalt al een flink voordeel als je bijvoorbeeld voor een Opel Vivaro van slechts één of twee jaar oud kiest. Je rijdt dan nog steeds een vrij nieuwe bedrijfswagen, maar dan wel tegen lagere maandelijkse kosten.

2. Ruime keuze

In het verlengde van het eerstgenoemde voordeel heb je bij een tweedehands bedrijfswagen leasen een ruime keuze. Je kunt dus kiezen uit (bijna) nieuwe modellen, maar oudere auto’s behoren ook tot de mogelijkheden. Afhankelijk van jouw wensen is er dus bijna altijd wel een geschikte wagen te vinden!

3. Geen groot bedrag neertellen

Als je een voertuig koopt, dan moet je in één keer het aankoopbedrag neertellen. Dit geldt voor zowel nieuwe als tweedehands auto’s. Kies je voor een Financial Lease constructie, dan wordt je de economische eigenaar van de wagen zonder vermindering van je werkkapitaal. Je betaalt dan iedere maand een klein bedrag in plaats van het totaalbedrag in één keer op te hoesten. Daarnaast geniet je ook nog van een aantal fiscale voordelen. Zo kun je gebruikmaken van de btw-teruggave, investeringsaftrek, renteaftrek en afschrijving op de balans als je ervoor kiest om een tweedehands bedrijfswagen te leasen!

4. Voertuig direct leverbaar

Een ander groot voordeel van een tweedehands bedrijfswagen leasen is dat de auto direct leverbaar is. Wel moeten er soms hier en daar nog kleine dingetjes gebeuren, maar dat duurt meestal niet zo lang. Lease je een gloednieuwe wagen, dan moet deze eerst nog helemaal rijklaar en naar wens op maat worden gemaakt en daar gaat een veel langere tijd overheen. Als je dus snel in een bedrijfswagen wilt rijden, dan is een tweedehands exemplaar leasen de makkelijkste keuze!

Back to top button