Tweede VVV infopunt in de gemeente Loppersum op Ewsum

Middelstum – Met de realisatie van het VVV Informatiepunt Op Ewsum in Middelstum is Eemsdelta weer een toeristische informatievoorziening in de gemeente Loppersum rijker. Hiermee wordt de VVV- van Drogisterij Marja in Middelstum verplaatst naar het borgterrein. Op 11 oktober jl. werd de VVV-vlag overgedragen door Marja Jansma aan Janet Baas van Op Ewsum

De bezoekers van het voormalig Borgterrein Ewsum op Oosterburen 1 in Middelstum kunnen zich laten inspireren tijdens een bezoek aan Eemsdelta en onze provincie, door het interactieve VVV-infopaneel.

Het paneel is fraai vormgegeven en herkenbaar. Het presenteert folders en routes uit het gebied en bevat een touchscreen waarop onder andere toeristische ondernemers, evenementen en uittips te vinden zijn via de toeristische website eemsdelta.groningen.nl.

“We zijn tegenwoordig zo verwend met de beschikbaarheid van informatie. We verwachten altijd en overal de informatie te kunnen krijgen die we nodig hebben. Dat geldt ook voor toeristische informatie. We moeten het daarom aanbieden op een plek als deze, met een kleurrijke, levendige geschiedenis, waar de toeristen komen.” Aldus Edwin van der Woude (directeur Top van Groningen).

Hoewel het VVV informatiepunt verdwijnt bij Drogisterij Marja, zullen er nog wel cadeaukaarten en toeristische producten zoals, fiets- en wandelroute kaarten, Groninger streekproducten en souvenirs verkrijgbaar zijn.

Op Ewsum kunt u terecht voor een wandeling door de mooie tuinen. Ook is er een  theeschenkerij en worden er regelmatig streekproductenmarkten en exposities georganiseerd. Op Ewsum werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
“Kom vooral langs en maak kennis met een prachtig pareltje op het Hogeland en Op Ewsum is altijd wat te doen” aldus Janet Baas van Op Ewsum. Het borgterrein is een uitstekend rustpunt tijdens een auto- fiets- of wandeltocht, om te genieten en deel te nemen  aan de activiteiten.

Dit VVV-informatiepaneel is de tweede van acht panelen in Eemsdelta, die mede mogelijk zijn gemaakt door Top van Groningen, de DEAL gemeenten, VVV Nederland en de Provincie Groningen. De drie infopanelen in de gemeente Eemsmond zullen op 19 oktober officieel in gebruik worden genomen.

 

Back to top button