fbpx
12.7 C
Delfzijl
maandag 13 juli 2020
Home Sport Tweede editie Wielerronde Rondje Ziel gewonnen door Peter Merx

Tweede editie Wielerronde Rondje Ziel gewonnen door Peter Merx

Delfzijl – Zondag stond Delfzijl in het teken van de tweede editie van de Wielerronde van Delfzijl “Rondje Ziel”. Het wielercriterium wat sinds dit jaar deel uit maakt van het Groninger Rabobank Criterium Cup werd verreden over een parcours van 2.13km per ronde. Toeschouwers hoeven niet lang te wachten alvorens de wielrenners weer langs kwamen.

Er werden zondag vier wedstrijden verreden, om elf uur ging de funklasse van start. De rijders reden veertien rondes (29,65km).

Nieuw dit jaar was de wedstrijd in het vrouwen klassement. Om half één werden de dames weg geschoten door wethouder Jan Menninga. De dames wedstrijd ging over een afstand van 52.2km. De wedstrijd werd gewonnen in de sprint gewonnen door Ivana Tiessens, Meike Uiterwijk Winkel kwam als tweede over de meet en Isabel Tambach als derde.

Vervolgens was het aan de Junioren/Sportklasse/Amateurs die verreden over 63,9km. De wedstrijd werd wederom in de sprint beslist Sybren Welling kwam als sterkste uit de strijd gevolgd door Jan Terpstra en als derde kwam over de streep Gerben Oldenkamp. De heren finishten op nog geen seconde na elkaar.

Om vier volgde het startschot voor de laatste wedstrijd van de dag de Elite/Beloften de wedstrijd werd verreden over een afstand van 85,2km. Vrij snel vormde zich in de wedstrijd in de havenstad een kopgroep van zes renners  het peloton slaagde er niet in om de afstand tot de kopgroep te verkleinen.

Met nog twee ronden te gaan demarreerde Peter Merx uit de kopgroep en gaf zijn voorsprong van ruim twintig seconden niet meer op. Met de winst in Delfzijl gaat Merx voorbij aan lokale favoriet Paul de Haan, die dat hij klem zat in het peloton ook nog eens lek reed en op grote afstand kwam te liggen. Bram Verweij kwam als tweede over de streep gevolgd door Henk Bos.

De volledige uitslagen vind u hier terug.

Advertenties