Tweede editie GarrelSail in Garrelsweer

Garrelsweer – Op dinsdag 11 juni zal een groot aantal historische schepen via het Damsterdiep Garrelsweer aandoen op weg naar DelfSail. Deze schepen zullen aanmeren voor een tussenstop, wat aanleiding geeft tot de organisatie van GarrelsSail door het dorp.

De schepen zullen te bewonderen zijn aan de kade bij dorpshuis Weersterheem aan de Stadsweg. Ze zijn daar in de (na)middag en avond te bezichtigen voor alle liefhebbers van varend erfgoed.

In het dorpshuis wordt een captainsdiner geserveerd, zowel voor de schippers als voor de inwoners van het dorp. Aansluitend is er een feest voor iedereen met muziek van de Groninger band ‘Dit ist Grunn’. De hoofdrol is uiteraard weggelegd voor de schepen van de bruine vloot. Bezoekers kunnen niet alleen de schepen bekijken, maar ook luisteren naar de verhalen van de schippers over hun varend erfgoed. Op woensdag 12 juni varen de boten verder.

GarrelsSail wordt voor de tweede keer gehouden voor de schippers die via de oude vaarroute over het Damsterdiep naar DelfSail gaan. De toegang is gratis en voor bezoekers die met de auto komen, is er parkeergelegenheid naast het dorpshuis.

Back to top button