fbpx
3.9 C
Delfzijl
26 januari 2021 18:37

Twee weekenden geen treinen maar bussen tussen Groningen en Eemshaven

Eemshaven – Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er op zaterdag 13 en zondag 14 april en in het paasweekend van 20 t/m 22 april geen treinen op het traject Sauwerd-Eemshaven. Arriva zet bussen in. Ook rijdt een snelbus tussen Groningen en de Eemshaven, aansluitend op aankomst- en vertrektijden van de veerboot naar Borkum.

De trein rijdt wel tussen Groningen en Sauwerd. Er rijden stopbussen tussen Sauwerd-Roodeschool en snelbussen tussen Groningen-Eemshaven. De snelbussen sluiten aan bij de aankomst- en vertrektijden van de veerboot van en naar Borkum.   Reizigers moeten rekening houden met maximaal 45 minuten extra reistijd. Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Werkzaamheden
ProRail werkt aan verbetering en verduurzaming van stations. Zaterdag en zondag 13/14 april is Baflo aan de beurt en in het Paasweekeinde 20 t/m 22 april station Warffum. Op deze stations vernieuwt ProRail de perronverlichting en de omroepinstallatie. In Baflo wordt daarnaast ook een overweg aangepast.

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig, zoals bijvoorbeeld een ov-chipkaart. Inchecken in de bussen is niet mogelijk. In- en uitchecken kan op het treinstation. Uitzondering is station Eemshaven. Hier kun je in- en uitchecken bij de veerbootterminal van AG Ems.

Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva-app of in de reisplanner op www.arriva.nl.

Volg ons op

10,802FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten