7.7 C
Delfzijl
13 mei 2021 02:39

Twee toppers van Eemsdeltacollege vallen in de prijzen tijdens de Nationale Scheikundeolympiade

Nijmegen – Vorige week woensdag startte de Nationale Scheikundeolympiade voor de deelnemers die de eerste 2 rondes zijn doorgekomen. Ook Graham Jonker en Andy Sjardan, VWO-6 leerlingen uit Appingedam van Eemsdeltacollege, wisten zich hier voor te plaatsen.

Theorie- en practicumtoets
Tijdens de voorbereidingsweek werden alle deelnemers overspoeld door nieuwe kennis op hoog niveau tijdens colleges en practica bij de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De sfeer was prima en de leerlingen werkten bij de verschillende onderdelen eerder samen dan dat ze concurrenten waren. Deze dagen werden afgesloten met een 4 uur durende theorietoets en een zeer uitgebreide practicumtoets.

De uitslag
De prijsuitreiking vond woensdag 15 juni plaats. Andy heeft de 2e plaats behaald, met een verschil van 0,1 punt op nummer 1. Graham heeft de 11e plaats behaald.

Internationale Scheikunde Olympiade
De vier toppers, waaronder Andy, gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens de International Chemistry Olympiade. Deze worden gehouden van 23 juli t/m 1 augustus 2016 in Tbilisi in Georgiƫ. Maar voor het zover is worden de vier winnaars op maandag 27 juni verwacht in Den Haag. Daar worden zij gehuldigd door de Staatssecretaris. Daarna volgen er nog drie trainingsdagen aan de Universiteit van Amsterdam, voordat ze vertrekken naar Georgiƫ.

Nationale Scheikundeolympiade
De Nationale Scheikundeolympiade is een wedstrijd voor alle leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo. De eerste ronde start elk jaar in januari en wordt gehouden op school. Er deden dit jaar ongeveer 5000 leerlingen mee. Van deze 5000 leerlingen plaatsen ongeveer 100 leerlingen zich voor de tweede ronde. Ook deze ronde vindt plaats op school. Voor deze tweede ronde hadden zich van Eemsdeltacollege geplaatst; Rutger Haan(HAVO-5) , Graham Jonker(VWO-6) en Andy Sjardan(VWO-6). De beste 20 leerlingen van de tweede ronde plaatsen zich voor de finale ronde. Voor meer informatie: www.scheikundeolympiade.nl

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto
WonenWonen
DierDier

Populaire berichten