Twee mega spookhuizen tijdens tiende editie van Spooktocht Appingedam

Appingedam – Appingedam zal op 27 en 28 oktober 2023 opnieuw worden overspoeld door griezels, spoken, killerclowns en ander angstaanjagend gespuis. Het belooft een groots spektakel te worden ter ere van het 10-jarig bestaan van de Spooktocht Appingedam. Langs een ongeveer vijf kilometer lange route, goed voor zo’n 1,5 uur huiveringwekkend plezier, zullen 150 vrijwilligers zich hullen in angstaanjagende gedaantes. Ongeveer 1000 deelnemers zullen in groepen van maximaal tien personen de tocht volgen.

Dit jaar pakt de spooktocht extra uit met maar liefst twee kermis spookhuizen waar bezoekers niet in een karretje zitten, maar zelf doorheen moeten lopen – een unieke ervaring die nog nooit eerder vertoond is. Daarnaast zal Supclub Surfcenter Steendam Groningen vanaf het water angstaanjagend verschijnen op hun supboards. Een spannend detail is dat ze vanaf de bruggen in de gaten gehouden kunnen worden.

De Spooktocht Appingedam, die dit jaar zijn 10-jarig jubileum viert, heeft een uitdagende route uitgestippeld die start bij het GOUDEN APPELTJE aan het Gouden Pand in Appingedam. Het traject voert dit keer terug naar het centrum van Appingedam, op verzoek van de SPAA. Verschillende winkeliers in de Dijkstraat doen mee aan dit grootschalige evenement. Ook vaste waarden zoals het stadsmuseum en het ASWA zijn opgenomen in de route. Veel etalages zullen in Halloween stijl worden ingericht en de winkeliers organiseren Halloweenacties waarbij vrijkaarten voor de spooktocht te winnen zijn. Voorafgaand aan de spooktocht zullen er ook figuranten in de Dijkstraat aanwezig zijn.

De spooktocht is niet alleen bedoeld om mensen te laten schrikken, maar vooral ook om deelnemers te vermaken. Deze mix van lach- en schrikeffecten is de sleutel tot het grote succes van dit griezelfestijn, aldus Hildo Winkels, de organisator van deze mega spooktocht.

In korte tijd is de Spooktocht Appingedam uitgegroeid tot een begrip, vooral in de periode rond Halloween eind oktober. Mensen vanuit alle hoeken van het land komen naar Appingedam om te griezelen. De samenwerking met Stichting Activiteiten Stad Appingedam (SASA) blijkt een succesformule te zijn. De organisatoren zijn enorm dankbaar voor de vele sponsoren en subsidieverstrekkers, met speciale dank aan de gemeente Eemsdelta, SPAA, Fonds Eemsmond en Idee in je Buurt. Dankzij deze steun kon het evenement dit jaar in zijn huidige omvang worden gerealiseerd.

Back to top button