Twee boeren bekeurd voor negeren verbod op demonstraties met trekkers

Sint 2023Sint 2023

Groningen – Twee boeren zijn maandagavond in de stad Groningen bekeurd omdat ze het verbod negeerden op demonstraties met trekkers en andere landbouwvoertuigen. De boeren reden met hun trekker vanuit de richting van Zuidbroek via Hoogezand naar Groningen. Achter de trekkers reden inmiddels meerdere voertuigen.

Op de Ulgersmaweg werden de boeren door de politie aangesproken waarna ze in de richting van Garmerwolde reden. Even later werden de boeren opnieuw gezien, ze reden op dat moment op de Korreweg.

De politie heeft de trekkers daar een stopteken gegeven en beide boeren een bekeuring uit te schrijven vanwege het overtreden van de Wet openbare manifestaties (WOM). Volgens omstanders zijn ook de voertuigen die volgden bekeurd.

De boeren lieten eerder op de avond via Facebook weten toch te gaan rijden. “Wij laten ons niet op de knieën krijgen, wij knielen niet voor een burgemeester. Wij doen dit om een statement te maken.”

Het verbod geldt vanaf 6 juli 2020 tot en met maandag 13 juli 2020 7.00. Dit verbod geldt binnen de grenzen van de Veiligheidsregio Groningen, wat concreet inhoudt alle gemeenten binnen de provincie Groningen. Doel hiervan is de gezondheid te beschermen, de verkeersveiligheid te waarborgen en wanordelijkheden te voorkomen.

Back to top button