16 C
Delfzijl
22 juni 2021 20:11

Try-out concert drie slagwerkensembles in Appingedam

spot_img

Appingedam – Zaterdag 31 maart organiseert Slagwerkensemble Appingedam in het ASWA in Appingedam een try-out concert met drie slagwerkensembles. Dit try-out concert wordt gegeven ter voorbereiding op twee evenementen: de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) op 21 april in Barneveld en het bondsconcours dat op 12 mei wordt gehouden in Drachten.

Soli Deo Gloria Uithuizermeeden, onder leiding van Gretia Wieringa en Muziekvereniging de Woudklank Grootegast onder leiding van Johannes Leeverink, gaan naar het ONSK en spelen beide in de middenklasse. Het verplichte werk in de middenklasse is Falling in Love van de Belgische componist Sam Gevers. Falling in Love is een muzikale vertelling van een oud Antwerps volksverhaal. Een jonge knaap en zijn mooie deerne besloten om te trouwen. Dat hun passie sterk genoeg was leed geen twijfel. Maar de ouders van de jongelui gingen niet akkoord: Hun liefde werd verboden, en een bruiloft dus onmogelijk.

De wanhoop dreef het jonge koppel naar de toren van de kathedraal. Van hieruit sprongen de verloofden hand in hand naar beneden, waardoor hun grenzeloze liefde uit elkaar spatte in 1000 gouden stukjes. Getroffen door verdriet en spijt, kwamen de families tot inkeer. Als boetedoening en verzoening, en om hun kinderen te eren, plaatsten ze een monument bij de kathedraal: een grafsteen van 1000 gouden stukjes. Niets brengt mensen beter bij elkaar dan de kracht van liefde.

De Woudklank en Slagwerkensemble Appingedam gaan naar het Bondsconcours in Drachten. Beide laten dus hun concourswerken horen wat betekent dat beide een half uur muziek laten horen. Uiteraard is voor de Woudklank Falling in Love onderdeel van het concoursprogramma. Verder spelen zij Edge of the World en Excerpts from Kung Fu Panda.
Voor Slagwerkensemble Appingedam wordt dit het de eerste concert onder leiding van hun nieuwe dirigent, Martijn Oostra. Martijn heeft en passant voor het Slagwerkensemble muziek uit de filmserie Harry Potter gearrangeerd. Verder speelt het Slagwerkensemble Cinquanta, Marching Season, Yucatan met saxofoon solist en Whispering Wind met dwarsfluit solist.
Het belooft een zeer gevarieerde avond te worden met mooie nieuwe muziek!
De zaal gaat om 19:30 uur open en het concert start om 20:00 uur. De toegang bedraagt € 5,-

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen

Populaire berichten