7.8 C
Delfzijl
15 mei 2021 03:57

TRIAS heren naar moeizame 3-1 thuiszege op PEGASUS Ter Apel

Appingedam – TRIAS heeft ook de derde thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. In de eigen Eelwerd hal werd de vaste derde divisionist Pegasus uit Ter Apel met 3-1 verslagen; 25-16, 25-27, 25-17 en 25-23. TRIAS is thuis daardoor nog steeds ongeslagen.

Het leek na de eerste set een gemakkelijke avond te worden, maar vanaf dat moment kwam de klad erin en werd het een strijd waarin TRIAS vol aan de bak moest om de volle buit binnen te halen. Dat gebeurde vooral door de serve van Jeroen Smit en Winston Dipoikromo. Daarnaast was het typerend dat juist de ongelukkig ingevallen Marnix de Rooij de twee beslissende aanvallen wist te verzilveren, waarmee de zege een feit was.

Dat het over vier sets zou gaan had niemand na de eerste set gedacht. Het begin was aarzelend, maar aanvallend stonden André Swiersema, Marcel de Jong en Rudolf Bos hun mannetje. Vooral Swiersema eiste in het begin duidelijk de hoofdrol op. De aanvaller was amper te stoppen. Afgesproken was om te serveren op de 1 positie van Pegasus en de blokkering rechtdoor dicht te zetten. Dat pakte prima uit. Daarnaast had spelverdeler Ernst Dijkstra de opdracht om zoveel mogelijk in de aanval te variëren Hij koos er daarbij regelmatig voor om de midspelers te bedienen. Daarmee was het team succesvol en ging de eerste set met veel elan naar TRIAS met 25-16. Een ruime setzege derhalve met af en toe mooie scores.

In de tweede set tapten de mannen van Pegasus uit een ander vaatje. Serverend werd TRIAS nu meer onder druk gezet, waardoor de passing een stuk slechter verzorgd was en spelverdeler Ernst Dijkstra steeds vaker genoodzaakt was om de aanvallers te bedienen. Dat was een kolfje naar de hand van Pegasus die vaak al met een tweemansblok klaar stonden om de aanvallen van TRIAS onschadelijk te maken. Daarnaast leek het wel of de mannen van TRIAS dachten dat ze het varkentje wel even zouden wassen. Pegasus bleek echter van een ander niveau dan de eerdere tegenstanders Donitas en Dio Bedum. Coach Beuker was dan ook genoodzaakt om direct in het begin van de set bij 2-7 en 5-12 zijn beide time-outs al op te nemen. Na de tweede time-out kwam TRIAS weer wat beter in de wedstrijd en ging het alsnog op jacht naar de setwinst. Een paar dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen en een duidelijk, voor iedereen waarneembare, misbeslissing verhinderden dit echter waardoor de set alsnog met 25-27 verloren ging.

“Feit blijft echter”, zij coach Beuker achteraf, “dat we deze set in het begin van de set hebben weggegeven. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren, maar het probleem daarbij is wel dat je de tegenstander weer volledig in de wedstrijd helpt”.

Na deze teleurstellend verlopen tweede set startte Beuker de derde set met Marnix de Rooij op de plaats van de niet in de wedstrijd zittende Marcel de Jong. Door het eigen spelletje weer op te pakken lukte het TRIAS om gedurende de set langzaam bij de tegenstander weg  te lopen en deze set met 25-17 te winnen.

In de vierde set was het aanvankelijk weer Pegasus dat de overhand had. Ook nu weer was Beuker genoodzaakt om zijn beide time-outs al in een vroeg stadium te gebruiken. In zijn tweede time-out benadrukte hij nogmaals de gemaakte afspraken beter uit te voeren. Spelverdeler Ernst Dijkstra reageerde daarop door veelvuldig zijn midmensen aan te spelen.

Dat sorteerde duidelijk effect alleen de aanvallers bleven problemen ondervinden van de blokkering. Bij een achterstand van 17-21 en een opnieuw dreigend setverlies paste coach Beuker echter een tactische wissel toe. Marnix e Rooij kwam aan het net voor spelverdeler Ernst Dijkstra en de diagonaal, Rudolf Bos, nam de spelverdeling over.  Deze ingreep was bijzonder effectief. Mede door een prima servebeurt van Jeroen Smit en twee geslaagde aanvallen van Marnix de Rooij werd de set alsnog met 25-23 binnengesleept en daarmee de wedstrijd met 3-1.

Een moeizame overwinning waarbij TRIAS niet haar normale niveau behaalde, maar uiteindelijk wel als team bleef strijden voor de winst. Door deze overwinning is de promovendus nu wel doorgeschoven naar de gedeelde vierde plaats, net onder de top 3. “De komende vijf wedstrijden zullen een uiteindelijk beeld moeten geven hoe we er voor staan:, aldus Beuker. “Te starten met twee uitwedstrijden tegen koploper Sudosa-Desto uit Assen en Vios/K uit Slochteren. Waarna dan op 25 november de volgende thuiswedstrijd in Appingedam volgt tegen Peize”.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
WonenWonen

Populaire berichten