Treitervlogger mag van de rechter geen beelden van agenten meer plaatsen 

Delfzijl – Treitervlogger Alex M (alias Alex Soze) nu woonachtig in Delfzijl mag geen beelden meer online zetten van politiemedewerkers. Doet hij dat toch, dan moet hij  450 dagen zitten waarvan 309 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

De rechtbank Noord Nederland acht poging tot zware mishandeling en ‘wederspannigheid’ bewezen. De shockvlogger moest zich twee weken geleden verantwoorden voor een in de woorden van de vlogger zelf ‘beestachtige’ aanhouding op 10 maart 2022 in de Poelestraat in Groningen. De man kreeg bij zijn aanhouding pepperspray in zijn ogen en moest vervolgens tot twee keer toe getaserd worden voordat hij door agenten meegenomen kon worden. Een agent liep bij de arrestatie een hersenschudding op. Anderen voelden zich bedreigd door Alex M (43). 

Het gedrag heeft ‘grote impact gehad’ op de agenten, schrijft de rechter in het vonnis. Strafverzwarend is dat M eerder is veroordeeld voor zware mishandeling en dat zijn agressie tegen agenten was gericht. 

Met het verbod op de publicatie van zijn treitervlogs valt zijn verdienmodel weg. Alex M is een vlogger die bekend is geworden om zijn treitervlogs waarin hij agenten de maat neemt. Zijn vader is werkzaam als douanier.Back to top button