Tragikomedie Mooi weer vandaag met Bram van der Vlugt in de Molenberg

Delfzijl – Zaterdag 20 januari is in Theater de Molenberg de tragikomedie Mooi weer vandaag te zien met onder andere Bram van der Vlugt en Nettie Blanken.

Het stuk, geschreven door David Storey, begint met alledaags gebabbel tussen twee mannen, Max en Arnold. Ze zitten ogenschijnlijk in een park en praten voornamelijk over het weer. Maar hun gesprek stokt voortdurend. Als snel blijkt dat er meer aan de hand is. Pas als zij de vrouwelijke patiënten Greta en Cathrien ontmoeten, wordt langzaam duidelijk waar deze vier mensen zich bevinden: op het dak van een psychiatrische kliniek. Maar zijn ze hier vrijwillig?

Bram van der Vlugt is een groot liefhebber van deze toneelklassieker uit 1970. Het was al jaren zijn wens om dit stuk op het toneel te brengen. Van der Vlugt: “Wat dit toneelstuk voor mij zo aantrekkelijk maakt, is dat het op een poëtische en dramatische manier heel gewone tekortkomingen van de menselijke omgang laat zien. Het is geestig en ontroerend. De lach om dingen die eigenlijk té erg zijn, is uiteindelijk een lach van herkenning.” In 1971 werd Mooi weer vandaag al tot een veelgeprezen toneelvoorstelling gemaakt, met in de hoofdrollen onder meer Ko van Dijk en Paul Steenbergen.

De overige acteurs deze avond zijn Bart Klever en Malou Gorter. De aanvang is kwart over acht.

Back to top button