2.5 C
Delfzijl
1 maart 2021 07:48

Tovertafel Vliethoven met samen met basisschoolkinderen in gebruik genomen

Delfzijl – Nieuwe technologie kan goed voor ouderen werken. In verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl beschikken de bewoners sinds kort over een ‘Tovertafel’. Een Tovertafel helpt onrust wegnemen, het nodigt uit tot bewegen en het zorgt voor afleiding.

Herfstbladeren van de tafel vegen, bloemen groter en kleiner maken, spelen met vlinders, visjes vangen, spreekwoorden afmaken. Het zijn spellen die je kunt spelen met De Tovertafel. De Tovertafel wordt gebruikt om de zintuigen van ouderen met dementie te stimuleren. Met een projector worden de spellen op een gewone tafel geprojecteerd. De tafel verandert dan in een Tovertafel.

Om de Tovertafel feestelijk in gebruik te nemen waren de jongste kinderen van basisschool De Farmsumerborg uit Farmsum op 3 december j.l. te gast in Vliethoven. Door het toezingen van de bewoners en het opzeggen van een toverspreuk door de kinderen, werd de Tovertafel van Vliethoven op magische wijze onthuld. En natuurlijk moest de Tovertafel uitgeprobeerd worden. Het was een dolle pret en zowel de bewoners als de kinderen genoten zichtbaar. Om de feestvreugde te verhogen ging men aan het eind van de ochtend samen pannenkoeken gegeten.

De Tovertafel is mogelijk gemaakt door het loket Leefbaarheid. Vliethoven is er erg blij mee.

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten