fbpx
17 C
Delfzijl
zondag 05 juli 2020
Home Sport Topprestatie Neptunusroeier Maarten Veninga in Hilversum

Topprestatie Neptunusroeier Maarten Veninga in Hilversum

Hilversum – Tijdens de Tromp Boatraces in Hilversum, heeft Neptunusroeier Maarten Veninga weer een topprestatie geleverd. Tijdens de achtervolgingsrace over 5300 meter moest hij alleen regerend Nederlands kampioen Robbe Mourits voor laten gaan. Met een tijd vanĀ  21:38.8 was hij ook een krappe twintig seconden sneller dan vorig jaar. Bovendien was Maarten ruim sneller dan zijn ploeggenoten uit de vier waarmee hij afgelopen seizoen startte.

De Tromp Boatraces zijn de eerste grote krachtmeting van het najaar seizoen. Met name in de juniorenvelden is de hele top aanwezig. Dat geeft de roeiers een goede indruk van hun positie ten opzichte van de concurrentie.

Bij de meisjes 16 deed voor Neptunus Eva Griep mee. Zij roeide op een knappe manier naar de23ste plaats (van 36) Met haar tijd van 25:26,1 was ze 12 seconden sneller dan vorig jaar.

De volgende wedstrijd is over twee weken in Amsterdam. Hier zullen Maarten en Eva starten in een vierpersoonsboot. In de skiff wordt eind November weer gestart tijden de Hel Van Het Noorden, een wedstrijd over zes kilometer op het Eemskanaal tussen Woltersum en Ruischerbrug.

Advertenties