maandag 27 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Topkorpsen naar Taptoe Uithuizermeeden

spot_img

Uithuizermeeden – Zaterdag 5 oktober 2019 zal de traditionele Taptoe in Uithuizermeeden worden georganiseerd. Afwisselende en hoogwaardige muzikale shows zullen voor jong en oud gratis te aanschouwen zijn op het rode Johan van Veenplein. De Taptoe in Uithuizermeeden is elk jaar met zo’n 3.000 toeschouwers een van de grootste burgertaptoes van Nederland.

Afsluiting Eemsmondweek
Waar de ‘taptoe’ oorspronkelijk een militair trompetsignaal was om aan te geven dat soldaten uit de kroegen naar de kazernes moesten terugkeren en dat de kroegbazen ‘den tap toe’ moesten doen geldt de Taptoe in Uithuizermeeden als afsluiting van de 3-jaarlijks terugkerende Eemsmondweek. Nationale topkorpsen zullen met muziek en show jong en oud vermaken op de rode stenen van het Johan van Veenplein.

Nationale toppers
Met het vastleggen van de topkorpsen Showband Sternse Slotlanders (Franeker), Drum- en Showfanfare Jong Advendo (Sneek), Vrijwillig Fanfarekorps der Genie (Vught) en Jong Flora & Floraband (Rijnsburg) is de organisatie wederom erg tevreden. De organisatie is blij een gevarieerd programma te hebben kunnen samenstellen. Voor jong en oud zijn er korpsen vastgelegd zodat voor ieder wat wils op het Johan van Veen is te zien.

Zaterdag 5 oktober zullen de korpsen zich vanaf 18.40 uur voorstellen aan Uithuizermeeden middels een Streetparade door het hele dorp. De aanvang van de Taptoe is om 20.00 uur aan het Johan van Veenplein.

Het spektakel is voor iedereen gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er een (beperkt) aantal tribunekaarten beschikbaar voor €5,00 euro per stuk verkrijgbaar via Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden. De kaartverkoop gaat binnenkort van start en zal aangekondigd worden via de Facebook pagina van Dorpsbelangen Uithuizermeeden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin

Populaire berichten