Top amateurs aan de start van wielerronde Rondje Ziel

Delfzijl – Voor het wielerevenement Rondje Ziel hebben zich al wielrenners van naam ingeschreven. Met nog een paar dagen te gaan ligt de voorbereiding voor de tweede editie op schema.

“Alles is onder controle,” vertelt de man van de logistiek van Rondje Ziel Henk Zuidema. “Alles loopt en de laatste weken hebben zich ook nog enkele nieuwe sponsoren aangemeld. Dat is een aangename verrassing die je altijd goed kan gebruiken. Ook hebben zich al een fors aantal rijders inschreven. Tot nu toe doen er 35 elite/belofterijders mee. De funklasse en de  sportklasse/ amateurs vormen de grootste groep met ongeveer 100 rijders. De aanmelding voor de dames komt op gang. Gezien de grote vraag naar een vrouwencriterium en het summiere aanbod in het noorden van het land gaan we er vanuit dat het aantal inschrijvingen de laatste dagen nog fors gaan toenemen. Daarmee gaan we ruimschoots over het deelnemers aantal van vorig jaar heen. De eerste editie hadden 70 rijders aan de start dus we gaan voor een verdubbeling.”

“Onder de aangemelde rijders zitten echte toppers,” meent Wildrik van Rondje Ziel. “Ik noem enkele namen. Jeff Vermeulen een continentale rijder. Hij rijdt voor het team Jo Piels en won vorig jaar de Ster van Zwolle en de Ronde van Groningen. Dit jaar ging hij er met de eerste prijs van de Omloop van Bedum vandoor. De winnaar van de amateurs van vorig jaar, Tim Weerkamp, is ook weer van de partij en doet nu mee met de elite. Een andere rijder van naam is Adrie Lindeman. Hij is het broertje van de profrijder Bert Jan Lindeman. Ook Cor van Leeuwen, die de Omloop van de Veenkoloniën won, Paul de Haan die derde werd bij de Omloop van Bedum en die een etappe van de Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier op zijn naam schreef zijn van de partij. Peter Merx, die de Gouden Pijl binnen haalde en een etappe in de ronde van Togo won en Marco Hoekstra, tweemaal winnaar van de Ronde van Groningen, doen mee. Wat ook heel leuk is, is de deelname van Jochem Hoekstra. liep afgelopen jaar stage bij het team Giant Sunweb. Het team van de bekende rijder Tom Dumoulin. Er wordt dus weer hard gereden!”

Dat het organisatorisch goed loopt bij Rondje Ziel is ook hoofdsponsor Vakgarage Dallinga niet onopgemerkt gebleven. “Ik ben zelf een fanatiek fietser, zowel op de racefiets als op de mountainbike en vindt het dus fantastisch dat we een wielerwedstrijd in Delfzijl hebben. Misschien doen ik zelf wel mee aan de funklasse. De kans bestaat dat we met mijn bedrijf met een team meedoen. Om Rondje Ziel een extra steuntje in de rug te geven heb ik voor de organisatie polo’s geregeld. Daardoor zijn ze goed zichtbaar en kunnen ze prima voor de dag komen. Ook sponsor ik de prijzen voor de funklasse. Dat zijn geen geldprijzen, maar wel hele leuke pakketten met regionale lekkernijen.” “Over de prijzen hebben de deelnemers sowieso niet te klagen,” vult Bulthuis aan. “De winnaar van Rondje Ziel wint naast een paar leuke geldprijzen ook een zeer luxe weekendje weg bij Landal Mooi Zutendaal. De moeite waard dus.”

Rondje Ziel gaat zondag 27 augustus om 11:00 uur van start.

Hier onder te rijdschema van de wedstrijden:

  • 11:00 – Funklasse / Goede doel (donorrace) – 29,8km (14 rondes)

  • 12:30 – Elite/Belofte Club-Vr./Amateur-Vr./Junior-Vr- 52.2km – (25 rondes)

  • 14:00 – Junioren/Sportklasse/Amateurs – 63,9km (30 rondes)

  • 16:00 – Elite/Beloften – 85, 2km (40 rondes)

Back to top button