17.3 C
Delfzijl
24 juni 2021 16:36

Toonkunstkoor Delfzijl 75 jaar met uniek concert in de Nicolaikerk

spot_img

Appingedam – 2018 is een bijzonder jaar voor het Toonkunstkoor Delfzijl. Het is dan 75 jaar geleden dat de voorloper van het TKK Delfzijl “Sursum Corda” werd opgericht. Om dit te vieren zijn een tweetal activiteiten gepland. Het idee ontstond om dit jubileum met zoveel mogelijk collega-zangers te vieren, en wel in de vorm van een scratch. Als uit te voeren werk werd gekozen voor “die Schöpfung” van J.Haydn. De gedachte achter een scratch is, dat met heel veel zangers en zangeressen, één hele dag wordt gerepeteerd “from scratch” (vanaf nul) en dat

‘s avonds een concert wordt gegeven samen met professionele solisten en orkest. Dit alles zal plaatsvinden onder leiding van dirigent Peter Dijkstra, o.a. chef dirigent van het Nederlands Kamerkoor. Als solisten treden op Alina  Rozeboom (sopraan), Vincent Hensen (tenor) en Roele Kok  (bariton). De begeleiding wordt verzorgd door het symfonieorkest “Suonare d’ Amatori”. In totaal doen 130 zangers en zangeressen mee.

Dit unieke concert vindt plaats op 7 april 2018 in de Nicolaikerk te Appingedam. Aanvang 20.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 15,00 inkl. koffie/thee; kinderen tot 13 jaar  € 7,00. Het entreebewijs is tevens het programmaboekje. Deze zijn verkrijgbaar via www.toonkunstkoordelfzijl.nl, bij de VVV van Appingedam en Delfzijl en bij de koorleden.

Op 24 november wordt het jubileumjaar afgesloten met een concert in de Nicolaikerk, waarbij werken van Heinichen en Corrette zullen worden uitgevoerd.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten