13.1 C
Delfzijl
15 juni 2021 06:08

Toneelgroep Menkema speelt de klucht “komkommer en kwel”

spot_img

Uithuizen – Toneelgroep Menkema uit Uithuizen pleegt vanavond (zaterdag 17 maart) een aanslag op uw lachspieren met de uitvoering van de klucht “Komkommer en Kwel”. Deze klucht is gebaseerd op het stuk “Der Kohlrabiapostel” dat is geschreven door Erfried Smija. Het is door Adriaan Kuik vertaald naar het Nederlands, maar door de toneelgroep Menkema weer vertaald naar het Gronings.

We nemen u mee naar het huis van Joop en Rita. Joop is gek op eten en drinken, dit is ook duidelijk aan zijn lichaamsomvang te zien! Wanneer hij op een dag een hele rollade in zijn eentje opeet is de maat is echt vol voor Rita en dochter Brenda. Rita schakelt buurman Sjaak in die met zijn biologische groenten een handje moet helpen. Joop moet hier niets van hebben, maar buurman Sjaak chanteert hem. Voor Joop breekt een periode van komkommer en kwel aan: een zwaar fitnessprogramma en alleen rauwkost. Buurman Sjaak probeert ondertussen zijn zoon Hannes aan Brenda te koppelen, Brenda heeft echter alleen oog voor Frans de zoon van Joop’s aartsvijand. Wanneer Frans de verkering met Brenda uitmaakt en Joop aan het einde van zijn latijn is, verschijnt daar tante Elsbeth als reddende engel.

Hoe dat allemaal afloopt? Dat kunt u zien op zaterdag 17 maart in horecacentrum De Butler aan de Hoofdstraat West 46 in Uithuizen.

De klucht begint om 20.15 uur (zaal open om 19.45 uur). Toegangskaarten zijn vanaf dan verkrijgbaar aan de deur, de entree bedraagt € 5,- p.p. Voor leden van buurtvereniging Menkema is deze voorstelling gratis.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
DierDier

Populaire berichten