Toepassing van een Hall-effect sensor

Nederland – Magnetische sensoren zijn zeer geschikt voor toepassingen waarbij veranderingen in positie, snelheid of richting moeten worden gedetecteerd. Zij werken meestal door een magnetisch veld om te zetten in elektrische signalen, die dan een specifieke actie in gang kunnen zetten, zoals ’s nachts de lichten aanzetten wanneer u in het donker naar huis rijdt omdat het onpraktisch is de weg met lampen te verlichten.

De contactloze, slijtvaste werking van magnetische sensoren maakt ze tot een populaire keuze voor elektronicaontwerpers. Ze hebben ook een robuust ontwerp dat bestand is tegen trillingen en water, terwijl er weinig onderhoud nodig is dankzij de stof-/vibratiebestendigheid van de verzegelde Hall-apparaten. Dit garandeert een lange levensduur bij alle soorten sensoren.

Martensitisch titanium is een ander type nabijheidssensor. Omdat dit type sensor kleine veranderingen op korte afstand kan detecteren, is hij ideaal voor toepassingen in de gezondheidszorg waar direct contact niet altijd mogelijk is, maar beweging wel.

Hall-sensor principe

Hall sensoren zijn overal! Ze kunnen bijvoorbeeld worden gekocht op https://www.tme.eu/nl/katalog/hall-sensoren_112576/. Of u nu een student bent die in het kader van een wetenschappelijk project de temperatuur op verschillende plaatsen wil meten of een industrieel ingenieur die wil nagaan hoe snel bepaalde onderdelen kunnen draaien, deze kleine apparaatjes komen altijd van pas. Zij zijn ook te vinden in DVD-lezers en CD-spelers; wat de toepassing ook is, er is altijd één ding dat Hall-sensoren kunnen, zoals nauwkeurige metingen zonder fouten leveren, zodat veel activiteiten in ons dagelijks leven ervan afhangen.

Apparaten uitgerust met een Hall-sensor

Een Hall-sensor is een nabijheidsapparaat dat in veel verschillende apparaten kan worden gebruikt. Het principe achter deze complex klinkende technologie vertaalt zich soms in iets praktisch en eenvoudigs, zoals in het geval van smartphones, waarbij de telefoonbehuizing als magneet fungeert. Het werkt ook goed bij het sluiten van het deksel van een elektronisch apparaat, zoals laptops, waarvan de schermen elektriciteit nodig hebben om naar behoren te functioneren, maar uitschakelen wanneer zij te lang aan elektriciteit worden blootgesteld zonder bescherming tegen nabijgelegen obstakels (zoals metaal).

De Hallotron kan helpen het batterijverbruik beter te beheren door ervoor te zorgen dat het scherm van een ongebruikt apparaat altijd is uitgeschakeld. Bovendien geeft de sensor de eigenaars van de etuis toegang tot informatie zoals de tijd, die op de etuis wordt weergegeven in gepersonaliseerde kaders.

Voor meer informatie, zie tme.eu

Back to top button