Toch nog schaatsen op natuurijs in Farmsum

Farmsum – Een aantal kinderen in de wijk Oosterveld in Farmsum konden toch nog schaatsen op natuurijs vrijdagmiddag. Bij de ontwikkeling van het Rengerspark bestond de wens onder de bewoners voor een ijsbaan, een veldje met een dijk er om heen die in de winter door vrijwilligers onder water wordt gezet.

De afgelopen dagen vroor het matig, het duurde even voor dat de ijslaag dik genoeg was om er op te kunnen schaatsen. Vandaag, vrijdag 9 februari, lukte het een aantal kinderen toch nog om een paar baantjes te schaatsen. Na de middag werd het ijs snel dunner en ontstonden er al grote gaten in de ijsvloer. De baan werd daarom gesloten.

Dit was voorlopig de laatste schaatsdag, de temperaturen gaan de komende dagen weer stijgen.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1465″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

 

Back to top button