Tips om een bouwproject in Midden-Groningen zonder ongelukken af te ronden

Nederland – Een van de weinige plekken in Nederland waar er nog flink wat ruimte is voor nieuwbouw is Midden-Groningen. Hierdoor is meer dan genoeg werk te vinden voor lokale aannemers. In dit artikel vind je wat tips om al je bouwprojecten veilig en zonder ongelukken af te ronden.

Composieten rijplaten benutten

De eerste tip die we je mee willen geven is om composieten rijplaten te benutten. Deze kun je via aanbieders als Ferex makkelijk verkrijgen. Het gebeurt vaak genoeg dat er tijdens een bouwproject een zware machine omver valt wanneer het op onstabiele ondergrond naar een bouwplaats rijdt. Dit soort ongelukken wil je koste wat het kost voorkomen! Door middel van rijplaten plaatsen weet je zeker dat er geen rare taferelen plaatsvinden.

Een gedetailleerd bouwplan

Heb verder een goed doordacht en gedetailleerd bouwplan klaarstaan. Hoe je dit het beste aanpakt? Alles begint met het project in zijn geheel met je hele team doornemen. Daardoor weet iedereen wat ze aan elkaar hebben en slaat niemand door een miscommunicatie een bepaalde taak over. Houd tevens iedereen op de hoogte als de situatie verandert om te voorkomen dat je onnodig veel tijd kwijt bent.

Al je werknemers trainen

Train ook al je werknemers volledig. Door ervoor te zorgen dat iedereen niet alleen de kneepjes van het vak kent, maar ook op de hoogte is van veiligheidsprocedures en efficiënte werkmethoden, verhoog je de productiviteit en verlaag je de kans op ongelukken. Ja, standaard trainingen zijn een must, maar opfriscursussen zijn ook een game changer. Zo blijft iedereen scherp en beschikt iedereen over de laatste kennis op het gebied van veiligheid en procedures.

Een veiligheidsbeoordeling uitvoeren

Laat tevens een veiligheidsbeoordeling uitvoeren. Waarom dit zo belangrijk is? Je voorziet alle potentiële risico’s tijdens een project voordat het een probleem wordt met grote gevolgen. Hierdoor heb je een veiligere werkomgeving voor je team. Als bonus heb je ook minder vaak met vertragingen te maken in het project door onvoorziene incidenten. Het eindresultaat? Iedereen wint, op zowel veiligheid, financieel en gezondheidsvlak!

De juiste uitrusting in huis hebben

Tot slot is het een must om de juiste uitrusting in huis te hebben. Het is als koken zonder scherpe messen of bakken zonder oven – je komt er wel, maar het is een heel gedoe en het resultaat? Niet ideaal. Hetzelfde geldt dus voor al je bouwprojecten. Zorg ervoor dat je team toegang heeft tot de beste en meest geschikte uitrusting voor het werk. Je wilt niet halverwege een klus staan en dan pas realiseren dat je niet het juiste gereedschap hebt, toch? Denk aan veiligheidshelmen, handschoenen, stevige werkschoenen. Vergeet ook het grotere geschut zoals kranen, graafmachines, stijgers en grondboren niet!

Back to top button