Tijdelijke locatie praktijk De Ezelsbrug in Zeerijp officieel geopend

Zeerijp – Wethouders Meindert Joosten en Pier Prins van de gemeente Eemsdelta hebben donderdagmiddag samen met enkele kinderen de openingshandeling verricht van het tijdelijke gebouw van praktijk De Ezelsbrug aan de Terhornseweg 1 in Zeerijp.

De Ezelsbrug ruimte biedt voor kinderen en jongeren die (tijdelijk) geen passende onderwijsplek hebben, en waarbij zorg bovenliggend is. Sinds 2016 biedt De Ezelsbrug onderwijs en zorg op maat voor kinderen die dreigen uit te vallen of al thuiszitten. Op De Ezelsbrug is er mogelijkheid tot onderwijs, koken, sport en spel, muziek, behandeling en PMT. Daarnaast is er het vak dieren, waarbij onze paarden worden ingezet. In het lokaal is de zorghond Nero vaak te vinden.

Samen met alle betrokkenen bewandelen ze een passende ontwikkelroute om tot een perspectief te komen voor het kind. Doordat De Ezelsbrug uit zijn jas groeide, was er behoefte aan uitbreiding. Echter door de aardbevingsproblematiek en het vastlopen van de versterkingsoperatie liet de uitbreidingsmogelijkheid op zich wachten.

In 2018 is de boerderij, en dus ook De Ezelsbrug, aangemerkt als risicopand bij een aardbeving, door de NCG en de toenmalige gemeente Loppersum. Toen in de zomer van 2020 een raam uit zijn sponning knapte door dat er toe veel druk op de constructie stond, gaf dit bij het team zoveel onrust en een gevoel van onveiligheid, dat De Ezelsbrug samen met Albert Hartman het heft in eigen handen heeft genomen en op zoek is gegaan naar een tijdelijk lokaal. Dit werd een heel gebouw, wat gevonden werd in de Eemshaven. In 2021 is het gehele gebouw verplaatst en hier tussen de weilanden weer opgebouwd. En vandaag kon het pand eindelijk feestelijk worden geopend, moet de opening werd ook het nieuwe logo onthult.

Meer informatie over De Ezelsbrug is te vinden op: Deskundige begeleiding bij Praktijk De Ezelsbrug in Zeerijp

Back to top button