13.6 C
Delfzijl
21 juni 2021 12:44

Theda Mansholt College klaar voor de FIRST LEGO League

spot_img

Delfzijl – Aanstaande zaterdag 17 november vindt de First Lego League regio wedstrijd plaats op het Theda Mansholt College (voorheen Eemsdeltacollege – locatie Sikkel) in Delfzijl.

Aanleiding De FIRST LEGO League is een wereldwijde wedstrijd die jongeren (10 -14 jarigen) uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

De opdrachten worden elk jaar verbonden aan een actueel thema. Daarnaast moeten de teams een robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Beide programma’s werken aan hetzelfde thema waarmee een doorlopende leerlijn ontstaat.

Programma
10.00 uur: opening FIRST LEGO League
10.15 uur: start Regiofinale
14.00 uur: einde wedstrijd

Regiowedstrijden
Eerst zijn er de regiowedstrijden, dan de landelijke finales en daarna de wereldwijde wedstrijd. Tijdens de regiofinale gaan de wedstrijdteams van maximaal 10 leerlingen de strijd aan om een plek te bemachtigen in de landelijke finale. De wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: de missie met een zelfgebouwde robot, robottechniek, presentatie van het onderzoek en teamwork. De robot wordt gebouwd met LEGO-elementen en een speciaal daarvoor ontworpen softwareprogramma. Dit jaar kregen de leerlingen de opdracht om het leven en reizen in de ruimte te verkennen. Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk.

Enthousiast
In totaal zijn er drie teams die meedoen vanuit drie scholen die onder VO-Eemsdelta vallen. Dit zijn leerlingen van het Theda Mansholt College, de Rutger Kopland School (voorheen Eemsdeltacollege -locatie Siddeburen) en Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum (voorheen Eemsdeltacollege – locatie Pastorielaan in Appingedam).

Per team hebben de leerlingen 8 weken aan een opdracht gewerkt. Op de regiowedstrijd, van zaterdag 17 november, presenteert elk team de resultaten aan de jury.

De winnaars gaan door naar de Benelux finale. Ite Klaveringa, Teamleider bovenbouw basis- en kaderberoepsgerichte leerweg – Theda Mansholt College; ‘Wij zijn enthousiast over dit soort evenementen in de regio! Wij nodigen iedereen van harte uit om naar onze school te komen, voor de regiowedstrijd van de First Lego League.’

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
AutoAuto
WonenWonen
DierDier
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten