Theaterproject over de Nederlands-Molukse geschiedenis zoekt spelers en figuranten

Sint 2023Sint 2023

Appingedam – Theaterproject ‘Aan de andere kant’ zoekt figuranten en spelers voor filmfiguratie en bijrollen in de voorstelling ‘Een tijdelijk verblijf’. Deze voorstelling speelt in september en oktober 2018 in Hoogkerk, Appingedam en Bovensmilde.

‘Aan de andere kant’ is een driejarig theaterproject (2018-2020) over de Nederlands-Molukse geschiedenis. ‘Een tijdelijk verblijf’ speelt in het najaar van 2018 en gaat over de komst van oud KNIL soldaten in Nederland en de eerste jaren die zij in woonoorden, zoals woonoord Schattenberg op voormalig Kamp Westerbork, hebben doorgebracht. De voorstelling speelt zich af in de in de jaren ’50. In de voorstelling tonen we filmbeelden. Hiervoor zoeken we ook figuranten.

Vind je het leuk om op de planken te staan of te figureren in de film? Heb je zin om met een enthousiaste groep mensen een mooie voorstelling te maken? Geef je dan op als deelnemer! Speelervaring is niet nodig.

Auditie, 16 april
De auditieavond vindt plaats op maandagavond 16 april in Hoogkerk. Op deze avond komt iedereen die zich heeft aangemeld voor theater- of filmfigurant of kleine theaterrol samen. Aan de hand van een aantal oefeningen kan de regisseur Hiepie Hoogeveen inschatten wie geschikt is voor welke ‘rol’. Deelnemers die willen meespelen in de voorstelling moeten de onderstaande data beschikbaar zijn:

  • 14 mei t/m 16 juli wekelijkse repetitie op maandagavond;
  • 21 juli, 1 en 8 sept repetitiedagen;
  • 10 – 18 sept n.t.b. doorlopen;
  • 19-22 sept, 26-29 sept, 3-6 okt voorstellingen

Opgeven

Ben je enthousiast geworden? Meld je dan aan voor de auditie-avond op maandagavond 16 april. Stuur een mail met je naam en woonplaats en hoe je zou willen deelnemen (als filmfigurant, als speler/ figurant in de theatervoorstelling of allebei). Opgeven kan door een mail te sturen aan Hinke Beekman via productie@adak-theater.nl. Meer informatie over het project vind je op www.gedeeldeverhalen.nl

Back to top button