Theatergroep WAARK zoekt acteurs voor nieuwe theatervoorstelling

Groningen – ’Haalfmaal of de Macht van Domhaid’ is de nieuwe theatervoorstelling van WAARK, die vanaf oktober 2024 langs vele theaters en dorpshuizen in Groningen en Drenthe zal toeren. Voor deze theaterproductie is WAARK op zoek naar acteurs.

Theatergroep WAARK bestaat vijftig jaar! Een prachtige reden voor een feestelijke jubileumtour. Voor de voorstelling ‘Haalfmaal of de Macht van Domhaid’ laat schrijver Jan Veldman zich inspireren door het legendarische stuk Mistero Buffo (Komisch Mysterie) van de Italiaanse schrijver en regisseur Dario Fo. Daarnaast zijn Groningse legendes en volksverhalen speciaal voor dit jubileum voor het eerst geschikt gemaakt voor het theater. Om de feestelijkheid compleet te maken, luisteren drie professionele muzikanten de voorstelling op met livemuziek, gecomponeerd voor deze gelegenheid. Onder regie van Ben Smit komen vergeten verhalen tot leven, verhalen die een urgente verwijzing vormen naar de actualiteit. In deze jubileumvoorstelling laat WAARK zien en horen hoe met muziek, optimisme, humor en een nuchter soort veerkracht de Groninger mentaliteit overleeft.

Theatergroep WAARK zoekt voor deze muziektheatervoorstelling mannen en vrouwen die veel plezier beleven aan toneelspelen, de Groningse taal goed beheersen of bereidt zijn Gronings te leren. De repetities starten in februari en vinden plaats op zaterdagen. De voorstelling speelt 35 keer tot en met april 2025. De auditie vindt plaats op zaterdag 13 januari 2024. Geef je voor 27 december op door een mail te sturen naar info@waark.nl. Vermeld je naam, leeftijd en je podiumervaring/CV.

Al vijftig jaar lang zijn de theatervoorstellingen van WAARK te zien in vele theaters en dorpshuizen in Stad en Ommeland en in steeds meer delen van Drenthe. Ontstaan in 1973 op initiatief van de Stadsschouwburg in Groningen, opereert het gezelschap sinds 1981 zelfstandig, met een sterk professionele inslag en aanpak. WAARK staat voor Groningstalig theater van hoge kwaliteit.

Back to top button