zondag 1 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Theater De Steeg zoekt creatieve jongeren in Appingedam voor film over aardbevingen

spot_img

Appingedam – Theater De Steeg maakt de komende weken samen met jongeren (12-18 jaar) uit Appingedam een film over wonen in het aardbevingsgebied.

Ze zoeken daar voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een een mening over de aardbevingen, ideeën, lef, nieuwsgierigheid, een grote mond en een flinke dosis creativiteit.

In de film delen jongeren hun ervaringen met het wonen in het aardbevingsgebied en laten zij zien waarom Appingedam ‘the place to be’ (of juist niet) is. Interviewers, acteurs, presentatoren, rappers, dansers, freerunners, zangers en andere creatieve geesten uit Appingedam kunnen zich nog aanmelden. Aanmelden kan door een vlogje te sturen naar info@theaterdesteeg.nl, waarin je vertelt waarom je mee wilt doen en wat je graag zou willen doen. 

Barst?!
De film maakt onderdeel van het project Barst?!, waarbij Theater De Steeg jongeren in Appingedam via lessen, workshops en nu dus een film stimuleert om hun verhaal te doen. Want er wordt veel gepraat over aardbevingen, compensatieregelingen en versterkingsoperaties, maar jongeren worden hierin nauwelijks betrokken en gehoord. Terwijl de impact op hen net zo groot is als op volwassenen. Misschien zelfs nog wel groter, omdat ze er zelf zo weinig invloed op hebben. Tijd dus om van je te laten horen! 

Barst?! is onderdeel van het overkoepelende project Mijn Thuis Mijn Verhaal, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de gemeente Appingedam. Binnen Mijn Thuis Mijn Verhaal vinden er ook activiteiten plaats op het basisonderwijs. Theater De Steeg richt zich met Barst?! op jongeren in het voortgezet onderwijs. 

Meer informatie
Kijk voor meer info op www.theaterdesteeg.nl/nieuws. Je vindt hier ook de link naar een filmpje waarin de filmmakers van De Steeg uitleggen wat we precies gaan doen en wie we zoeken. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten