fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Termunter gooit brandbom over schutting van buurman en krijgt celstraf

Groningen (ADP) – Een 53-jarige man uit Termunten is voor het gooien van een molotovcocktail over de schutting van zijn buurman veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden. Hiervan zijn tien maanden voorwaardelijk. De man moet zich laten behandelen aan zijn psychische problematiek. Ook moet hij alcoholcontroles ondergaan. De straf wijkt niet veel af van de eis van het Openbaar Ministerie.

De buurman van de Termunter werd vorig jaar eind mei onaangenaam verrast door een brandbom in zijn tuin. Die kwam via de schutting op het dakbeschot van zijn huis terecht. Een klein deel van de dakbedekking vatte vlam. De bewoner was er op tijd bij, maar moest toezien dat zijn dak deels werd beschadigd.

Niets meer herinneren
De beide buurmannen leefden al een tijd lang in onmin met elkaar. De 53-jarige wist zich van het gooien van de molotovcocktail niets meer te herinneren. De man kreeg de straf ook voor smadelijke teksten op internet over zijn buurman. In Borgsweer stal hij van het terrein van zijn vorige werkgever een shovel. De agenten hielden hem op de N992 bij Woldendorp tegen.

Negeren elkaar
De man kampt met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en heeft agressieproblemen. Door alcohol te drinken raakt hij de controle over zijn handelen helemaal kwijt. Tegenwoordig negeren de beide buurmannen elkaar. De Termunter moet zijn buurman nog wel bijna 2300 euro aan schadevergoeding betalen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer