24.7 C
Delfzijl
18 juni 2021 17:45

Tentoonstelling over De Ploeg gemaakt door leerlingen CBS de Zaaier in het Muzeeaquarium

spot_img

Delfzijl – Op donderdag 18 oktober, om 10 uur opent Wethouder Joostens van de gemeente Delfzijl in het Muzeeaquarium een tentoonstelling van schilderijen, gemaakt door leerlingen van CBS de Zaaier. Deze schilderijen zijn gemaakt door leerlingen uit de bovenbouw (groep 5 t/m 8) binnen het voor het Ploegjubileum ontwikkelde educatieproject ‘Dit is mien Laand’.  (www.ditismienlaand.nl). De tentoonstelling zal enkele weken blijven hangen.

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat een groep eigenwijze en vernieuwende kunstenaars uit Groningen kunstkring De Ploeg hebben opgericht. Geliefd bij vele Groningers waren zij de eerste kunstenaars die de Provincie introkken om het grootse en weidse ‘Grunneger laand’ in modernistische schilderijen te vereeuwigen, en hoe!

Het educatieproject ‘Dit is mien Laand’ wil zo veel mogelijk kinderen in Groningen (Stad en Ommeland) bereiken en hun deelgenoot maken van dit voor Groningen belangrijke cultureel erfgoed. Niet alleen leren leerlingen over De Ploeg en hun expressionistische werk. Zij gaan ook zelf aan de slag met kwast en verf om in de eigen omgeving, geïnspireerd door het werk van De Ploeg een nieuwe (creatieve) relatie met  hun ‘Grunneger Laand’ aan te gaan.

Als straks de Herfstvakantie begint zijn ongeveer 1500 leerlingen bekend geraakt met de ontstaansgeschiedenis van De Ploeg en hun werk. En hebben zij in hun eigen omgeving kleurrijke schilderijen gemaakt. Als u met uw school, ook nog in 2018 wilt deelnemen aan het project, bezoekt u dan de website www.ditismienlaand.nl . Hier zijn ook veel tot nu toe, binnen het project gemaakte schilderijen te zien. De Ploeg, het waren uiteindelijk een paar kunstenaars, gewone jongens en meisjes die de liefde en het beeld, dat veel Groningers hebben voor en van onze provincie mede hebben bepaald.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
TuinTuin

Populaire berichten