Tennisvereniging Wijchgelsheim viert 100-jarig bestaan met boek en jubileumfeest

Schildwolde – Tennisvereniging Wijchgelsheim in Schildwolde viert binnenkort een bijzondere mijlpaal: op 5 mei aanstaande bestaan ze maar liefst 100 jaar! Om dit jubileum te vieren, worden leden en oud-leden uitgenodigd voor een feestelijk programma op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei.

De festiviteiten bereiken een hoogtepunt op zaterdag 11 mei om 13.00 uur met de officiële opening, die zal worden verricht door wethouder sport Annemiek Hoesen – Spithorst van de gemeente Midden-Groningen. Oud-leden van Tennisvereniging Wijchgelsheim worden van harte uitgenodigd om op zaterdag 11 mei het feest mee te vieren op het park aan de Schildwolderdijk. Meer details zijn te vinden op de website van Wijchgelsheim. Oud-leden en hun aanhang kunnen zich ook aanmelden via wijchgelsheim100jaar@hotmail.com.

Na de opening om 13.00 uur staat er om 14.00 uur een demonstratiewedstrijd op het programma tussen Niels en Jasper Visker, beiden behorend tot de top van Nederland, en oud-jeugdleden van Wijchgelsheim. Van 14.00 tot 17.00 uur kunnen deelnemers deelnemen aan diverse tennisactiviteiten, zoals Pickle ball, tennis-voetbal, “blind” tennis, en er is een snelheidsmeter en een ballenkanon aanwezig.

Om 18.00 uur wordt er gezamenlijk gegeten, waarvoor aanmelding vereist is. Vervolgens staat er om 19.30 uur cabaret op het programma, gevolgd door muziek en dans van 20.00 tot 24.00 uur, met medewerking van een DJ. Daarnaast is er gelegenheid om het jubileumboek aan te schaffen, dat ook verkrijgbaar is bij de plaatselijke DA/Readshop in Schildwolde.

Tennisvereniging Wijchgelsheim werd opgericht op 5 mei 1924 aan de Hoofdweg van Schildwolde. In 1969 werd de nieuwe accommodatie aan de Schildwolderdijk met drie gravelbanen in gebruik genomen. In de hoogtijdagen groeide het ledenaantal tot boven de 300, werden er 2 extra banen aangelegd en werd het “Wijchgelsheimer Open” toernooi in augustus een begrip. Momenteel schommelt het ledenaantal rond de 150 en staat de vereniging bekend als gezond en actief.

Back to top button