fbpx
13.2 C
Delfzijl
21 oktober 2020 07:14

Tennisser Jacco Eltingh zaterdag 22 juni in Appingedam op het eeuw feest Tennisvereniging Fivelveld

Appingedam – Tennisvereniging Fivelveld uit Appingedam viert haar 100 jarig bestaan. Het begon in 1919 met 20 leden en èèn betonbaan en is nu 100 jaar later uitgegroeid tot een volwaardige vereniging meer dan 200 leden en maar liefst 5 gravelbanen. De club gaat dit lustrum groots vieren. Het hoogtepunt zal liggen op as zaterdag 22 juni. Voorzitter Martin Meijer van de organisatie vertelt dat oud-tennistopper Jacco Eltingh op deze dag van 3 tot 7 uur het tennispark zal bezoeken.

Jacco Eltingh is de tennisspeler die vooral grote successen boekte in het dubbelspel samen met Paul Haarhuis. Samen wonnen ze 4 grandslams en stonden ze als koppel jaren lang op de eerste plaats van de wereldranglijst. De tennislegende zal een demonstratiewedstrijd spelen tegen een provinciale topper en clinics geven aan zowel jeugd- als seniorleden. Tevens zal iedereen de mogelijkheid krijgen om een game tegen Jacco te spelen. Martin is zeer in zijn nopjes dat hij Jacco heeft weten vast te leggen en verwacht dat er veel mensen naar het park zullen komen om Jacco te kunnen zien spelen.

Medeorganisator Robbie van Land vult hier op aan dat er dezelfde dag een groot beachvolleybaltoernooi wordt gehouden in het centrum van Appingedam. Om het publiek de gelegenheid te geven om beide evenementen te bezoeken kan iedereen gratis gebruik maken van het vervoer met oldtimers. Drie oldtimers zullen continu op en neer rijden tussen beide evenementen. Lorian Slagter-Menkema legt uit dat de tennisbanen gelegen aan de Farmsumerweg achter de oude pelikaanhal vaak moeilijk te vinden zijn voor mensen die niets hebben met tennissen. Op deze manier geven wij op een leuke manier invulling om hier wat aan te doen.

Peter Alserda verteld dat het feest niet met de leden van de vereniging gevierd moet worden maar met iedereen. Iedereen is op deze dag welkom bij de club. We willen graag laten zien dat wij een geweldig park hebben en dat deze toegankelijk is voor iedereen. Oud-leden, tennisleden van andere verenigingen maar ook publiek die niet veel met tennis hebben willen we op ons park verwelkomen.

Na het optreden van Jacco Eltingh zal om 7 uur in de avond het grote feest beginnen. Een gezellige reünie voor alle tennisliefhebbers in de regio. Heerlijk herinneringen ophalen aan vroeger, over gespeelde wedstrijden, weet je nog wel? ken je hem nog? Iedereen die ook maar iets heeft met de vereniging is hier voor uitgenodigd. En dat zijn er uiteraard veel en daarom wil de organisatie op deze manier iedereen uitnodigen om dit met ons cluppie te vieren.

Uiteraard wordt er bij het vieren van een lustrum ook gedacht aan de jeugd. Donderdag 20 juni van 1600 uur tot 16.45 uur wordt er voor de basisschool kinderen vanaf 6 jaar een gratis jeugdclinic verzorgd door een gediplomeerde trainer georganiseerd. Aanmelden voor deze clinic: fivelkids@fivelveld.nl

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,219VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten