Temperatuur stijgt komende week naar 16 graden

Nederland – Komende week wordt het lekker warm met maxima van 13-16 graden en flinke zonnige perioden. Ook zondag schijnt de zon en is het zacht, maar de wind maakt het dan wat koeler. Het zachte weer houdt geen stand. Later in de week daalt de temperatuur flink en stijgt de kans op vorst in de nacht. Ook kunnen een paar maartse buien ontstaan.

In het weekend kan de zon af en toe schijnen. Het is dan al vrij zacht met op zondag 11-13 graden en in het zuidoosten kan het met voldoende zon bijna 16 graden worden. Er staat een matige tot vrij krachtige wind en daarmee waait het net te hard voor het echte lentegevoel. Zeker in de schaduw maakt de wind het frisser.

Maandag is het zonniger en een graadje koeler, maar dinsdag en woensdag kunnen we maxima van 13-15 graden verwachten en in delen van Brabant en Limburg wordt het 16, bijna 17 graden. De wind is dan matig en daarmee is het veel lekkerder om buiten te zitten. Het blijft droog met flinke zonnige perioden.

Lage zonkracht
Wie een tijdje in de zon wilt zitten kan dat gerust doen. De zonkracht is deze tijd van het jaar op zonnige dagen 2 à 3. Bij deze waarden kun je (bijna) niet verbranden.

Warm en vorst komende week
Later in de week kunnen een paar maartse buien ontstaan en daalt de middagtemperatuur naar 8-11 graden. Ook dan zijn er heldere perioden. Dit betekent dat overdag de zon lekker kan schijnen. De nachten worden wat kouder en tegen het weekend neemt de kans op vorst toe.

Back to top button