Te Velde adviseert: let hierop vóórdat je op wintersport gaat

Nieuw-Buinen – Te Velde in Nieuw-Buinen staat al sinds jaar en dag bekend als het gaat om outdoor- en wintersport artikelen. Om precies te zijn sinds 1985. ‘We hebben in ieder geval heel veel ervaring met outdoor- en wintersport spullen’ zegt Jos te Velde, eigenaar van de outdoorzaak.

Nu het hoogseizoen voor de wintersport voor de deur staat, zijn wij voor je op pad gegaan om uit te zoeken hoe jij je het beste kunt voorbereiden op je vakantie. Jos te Velde geeft graag een aantal tips die je goed van pas kunnen komen!

Een goede ski-jas

In de loop van de jaren heeft Jos al heel wat klanten uit de provincie Groningen geholpen aan wintersportartikelen. Het meest verkochte artikel is ook nu het artikel wat Jos als eerste aangeeft wanneer we hem vragen naar de belangrijkste wintersport artikelen. ‘Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar een goede ski-jas kopen is het allerbelangrijkste’ zegt Jos. ‘De jas moet je tijdens de hele vakantie warm houden en als je lichaam eenmaal koud is doordat de jas niet waterdicht is, ben je gezien!’ voegt hij hieraan toe.

De vraag rest dan natuurlijk wat een ‘goede’ ski-jas is. ‘Een goede ski-jas is in ieder geval één met manchetten op de buik en in de mouwen. Die manchetten zorgen ervoor dat er geen sneeuw en vocht naar binnenkomt via de onderkant of via de mouwen’. Voor de duidelijkheid: manchetten zijn de elastische boorden die je met drukknopen of klittenband aan kunt snoeren rondom je polsen en buik.

Zorg dat je ski’s goed onderhouden zijn

Iets wat zeker ook niet mag worden vergeten is het onderhoud van je ski’s of snowboard. Jos: ‘We hebben het al vaak meegemaakt dat klanten na hun vakantie bij ons in de winkel kwamen en dan vertelden dat ze er pas op de piste achter kwamen dat hun ski’s niet goed onderhouden waren. Dat is natuurlijk erg jammer’.

Gelukkig is er ter plekke vaak wel een oplossing te bedenken bijvoorbeeld door ski’s te huren, maar je wilt dit natuurlijk het liefste voorkomen. ‘En dat kan ook makkelijk’ zegt Jos, ‘want ook voor het onderhoud van je ski’s kun je bij ons terecht’. Voorkom dus verrassingen en laat je uitrusting voor je vakantie dus van een beurt voorzien.

Ski- of snowboardschoenen in de juiste maat

Net als gewone schoenen heb je ook voor ski- en snowboardschoenen de juiste maat nodig. Maar wat is precies de juiste maat?

‘De maten van snowboardschoenen en skischoenen kunnen anders vallen dan je normale schoenmaat, maar wat vooral belangrijk is, is dat je ze niet te strak koopt. Kijk dus niet zozeer naar de maat, maar voel vooral hoe ze zitten. Zit je met je tenen tegen de voorkant van de schoen, dan zijn ze te klein en dat levert heel snel koude voeten op. Bovendien gaat het na een tijdje zeer doen en dat wil je niet als je nog een hele skidag voor de boeg hebt’.

Weet je niet precies wat de goede maat is, of hoe ruim ze moeten zitten? Dan nodigen Jos en zijn collega’s je van harte uit om een bezoek te brengen aan zijn wintersportwinkel. ‘Wat ons juist onderscheid is onze persoonlijke aanpak en de service en daar hoort ook een goed advies bij. Wij verkopen nooit de duurste schoenen als dat niet de schoenen zijn die jou het lekkerst zitten.’

Neem ook kleding mee voor minder sportieve dagen

Als laatste tip geeft Jos mee dat het ook belangrijk is om comfortabele, warme kleren mee te nemen voor buiten de piste. ‘Bij het inpakken van de koffer wordt soms alleen gedacht aan de wintersportkleding, maar ook wanneer je buiten de piste vakantie viert wil je er natuurlijk comfortabel en warm bijlopen’.

Je vindt daarom niet alleen maar ski- en snowboard kleding binnen het assortiment van Te Velde, maar ook de beste winterkleding en accessoires. Je kunt op de website van Te Velde alles online bestellen, maar je kunt ook gezellig langskomen in de winkel. ‘Je mag wat ons betreft alles passen wat je wilt en we trakteren je graag op een kop koffie’.

Wat je ook doet, met de wintersport collectie van Te Velde ga je in ieder geval goed voorbereid op wintersportvakantie!Back to top button