10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 20:34

Taekwon-do selectie Jan Ekema onderdeel Nederlands team in Birmingham

Appingedam – Taekwon-do Academie Jan Ekema vormt samen met twee andere sportscholen uit Alphen aan den Rijn en den Haag de Nederlandse afvaardiging tijdens het Wereld Kampioenschap Taekwon-do in Engeland. De vijftienkoppige selectie van TA-JE wordt aanstaande vrijdag samengevoegd met de andere leden van het Nederlands team en reizen dan gezamenlijk richting Engeland waar het WK dit weekend georganiseerd wordt.

Niet alleen deelnemers met zwarte band
Het Nederlands team bestaat in totaal uit drieëndertig sporters die over het algemeen allemaal de zwarte band dragen. Toch neemt trainer en coach Jan Ekema bij hoge uitzondering naast zijn pupillen met de zwarte band ook zijn beste ‘gekleurde banders’ mee naar het toernooi.

Goede kans
‘Normaal gesproken is het WK alleen maar voor mensen met de 1e dan of hoger’ legt Ekema uit. ‘Alleen dit seizoen hebben een aantal van pupillen zonder zwarte band zo goed gepresteerd op nationale en internationale toernooien, daar kan ik gewoon niet omheen. Die heb ik uitgenodigd om ook mee te gaan omdat ze een goede kans op een titel hebben’.

Geen makkelijke voorbereiding
Volgens Ekema was de voorbereiding voor het WK niet altijd even makkelijk. ‘Het WK valt net na de schoolexamens, een aantal deelnemers doet dit jaar examen en hadden dus naast de wedstrijdfocus ook nog de aandacht bij het eindexamen’.

Drie wereldtitels
Als het aan Ekema ligt komen er tenminste drie Wereldtitels mee terug naar Appingedam. ‘Doelstelling bij vijftien deelnemers is dat minstens de helft in de prijzen valt, waarvan er zeker drie met een titel naar huis gaan. Of het ook echt lukt ligt natuurlijk helemaal aan de waan van de dag maar mijn verwachting is groot’ aldus de trainer.

Damster selectie bestaat uit…
Tot de WK selectie uit Appingedam behoren: Anna Ekema, Joyce v/d Veen, Savannah en Ezra Oorlog, Juan Knoppel, Sjoerd v/d Veen, Johan Beekhuis, Lisa de Bruin, Anuschka Molenberg, Lennart Blaauw, Patrick, Sharyl en Silvian van Wijk en Suzanne Stoppels

 

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten