Taekwon-do Acedemie Jan Ekema neemt zestien prijzen uit Den Haag mee naar huis

Den Haag – De taekwondoka’s van Jan Ekema uit Appingedam hebben afgelopen zondag hoge ogen gescoord op het Open Haaglanden toernooi in Den Haag. De veertien koppen tellende selectie was goed voor zestien podiumplaatsen.

Buurmeijer zenuwen de baas

Met ruim driehonderddeelnemers afkomstig van vijfentwintig verschillende scholen uit Nederland, Duitsland en België is het Open Haaglanden een van de grootste toernooien van Midden-Nederland. Daar raakte de achtjarige Ghilano Buurmeijer niet van onder de indruk. Buurmeijer mocht voor het eerst uitkomen in de A-klasse (blauwe band en hoger) en ging er -na zenuwslopende finale- met het zilver vandoor.

De hoogste klasse

Ook Sylvie Terpstra kwam in de Hofstad voor het eerst uit in de hoogste klasse. ‘Dit komt omdat er in haar eigen klasse, de B-klasse geen deelnemers waren. Dan mag je besluiten om een klasse hoger te vechten’ legt Ekema uit, ‘Sylvie heeft uitstekend gevochten en heeft zich niet van de mat laten vegen’. Ondanks twee goede partijen moest Terpstra uiteindelijk genoegen nemen met brons.

Zeven keer goud

Het was voor de negen jarige Robert Mulder zijn eerste grote toernooi. Mulder vocht volgens Ekema slim, luisterde goed naar zijn coach en stak daardoor met kop en schouders boven zijn tegenstanders uit. Dit resulteerde in de felbegeerde kampioenstitel. Ook Senna Wenting kreeg loon na werken en werd kampioen met de stijlpatronen evenals Renze Derksen. Goud was er ook voor Jens Ruben, Joyce van der Veen, Lale Bulut en de vijf jarige Ghilaisha Buurmeijer op het onderdeel sparren

Overige prijzen

Verder was er zilver voor Joyce v/d Veen en Lennart Blaauw op het onderdeel stijlpatronen en behaalden diezelfde Lennart Blaauw,  Ella Schreuder en Sem Berghuis zilver bij het sparren. Senior Anuschka Molenberg, ging er bij het sparren vandoor met het brons. Ghilaisha Buurmeijer tot slot, behaalde op het onderdeel non-contact sparren ook nog een bronzen plak.

Back to top button