7.8 C
Delfzijl
15 mei 2021 03:20

Taalhuizen geopend voor aanpak laaggeletterdheid

Appingedam – Op vrijdag 16 december 2016 zijn de Taalhuizen in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum van start gegaan. De officiële opening werd verricht door de wethouders Joostens (Delfzijl), Usmany-Dallinga (Appingedam) en Schollema (Loppersum) in de bibliotheek in Appingedam.

Grote groep belangstellenden

De opening vond plaats onder het oog van een grote groep belangstellenden uit de drie gemeenten en de samenwerkende partners Stichting Lezen & Schrijven, het Noorderpoortcollege, Stichting Biblionet Groningen, Stichting Welzijn & Dienstverlening, Algemene Stichting Welzijn Appingedam, Stichting Humanitas en het Werkplein Eemsdelta.

Overhandiging certificaat

Tijdens de opening ontvingen vrijwilligers hun certificaat uit handen van de wethouders. De vrijwilligers zullen als Taalmaatje één op één, of in kleine groepjes, mensen gaan helpen om beter te leren lezen, schrijven en spreken. Ook het aanleren van digitale vaardigheden behoort tot de mogelijkheden.

Iedereen welkom

De samenwerking werd bekrachtigd doordat de drie wethouders het provinciaal bord hebben ondertekend. Dat is een afspraak om in gezamenlijkheid de wereld van laaggeletterden te vergroten. Dit kan tijdens de openingsuren van de bibliotheek, bij de hierboven genoemde welzijnsinstellingen, via telefoonnummer (0596) 69 29 29 of per e-mail via s.kamps@noorderpoort.nl.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin

Populaire berichten