Taal- en participatieproject #Meedoen krijgt een vervolg

Delfzijl – Cadanz Welzijn heeft voor 2022 de financiering rond gekregen voor het vervolg van het project #Meedoen. Het taal- en participatieproject #Meedoen heeft als doel om vroege integratie en participatie te stimuleren gedurende het lange verblijf op de COA-locaties.

Op de nieuwe locatie van het AZC in Delfzijl is er nu elke maandagmiddag een Meedoenbalie geopend. Daar kunnen bewoners terecht met vragen over vrijwilligerswerk en of deelname aan activiteiten binnen of buiten het AZC.

Er zijn vorig jaar al diverse bewoners succesvol bemiddeld naar vrijwilligersorganisaties. Het is prachtig om te zien hoe AZC-bewoners opbloeien door het doen van vrijwilligerswerk buiten het centrum. Door de samenwerking met Nederlanders ontstaan er tijdens de activiteiten mooie contacten, leren de nieuwkomers hoe het hier werkt en oefenen ze in de praktijk met de Nederlandse taal.

Komend jaar gaan het AZC Delfzijl en Cadanz Welzijn hier mee door en zullen nog meer organisaties benaderd worden. Daarnaast zullen er diverse taal- en ontmoetingsactiviteiten georganiseerd worden binnen en buiten het AZC.

Wil jij meehelpen om nieuwkomers de Nederlandse taal en gewoonten te leren? Dat kan en neem contact met Cadanz Welzijn op! Binnen het project zijn er verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld bij taalcaf├ęs, als kletsmaatje, meehelpen fietslessen of bij het opzetten en meehelpen van activiteiten. Wil je als organisatie meedoen? Neem dan ook contact op met Cadanz Welzijn, zij brengen het aanbod naar de Meedoenbalie op het AZC. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Peronne Burggraaf via telefoonnummer 0596-745024.

Back to top button