12 C
Delfzijl
14 mei 2021 15:03

‘t Zandt krijgt nieuwe bomen tijdens Boomfeestdag

‘t Zandt – Woensdag 22 maart zullen, tijdens de 60e Nationale Boomfeestdag, aan de Zijldijksterweg in ‘t Zandt 90 jonge iepen worden geplant. Wethouder Pier Prins van de gemeente Loppersum, Koos Wiersma, voorzitter van Stichting Groninger Bomenwacht en Landschapsbeheer Groningen zetten, samen met de kinderen van OBS De Zandplaat, de schop in de grond.

Lijnen in het landschap

Landschapsbeheer Groningen voert in het aardbevingsgebied het project ‘Lijnen in het landschap’ uit. De lijnen in het landschap hebben een grote landschappelijke en cultuurhistorische waarde. Zij helpen de ontstaans- en ontwikkelingsgeschiedenis van het oude cultuurlandschap herkenbaar te maken. Onderdeel van dit project is onder andere wegbeplanting. Langs landschappelijk belangrijke wegen kan de beplanting worden versterkt door gebruik te maken van verschillende soorten bomen die in dat gebied thuishoren. Aan de Zijldijksterweg in ‘t Zandt gaat het dan om de iep.

‘Lijnen in het landschap’ is onderdeel van het programma Dorpsvisies en Landschap binnen Kansrijk Groningen.

Gekapte bomen

De nieuwe bomen komen op de plek van de onlangs gekapte 90 wilgen aan de Zijldijksterweg. Wethouder Prins: “Deze kap was noodzakelijk omdat de bomen waren getroffen door de zogenaamde besmettelijke ‘watermerkziekte’. Na het kappen bleken de wilgen ook vol wilgenhoutrups te zitten.”

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,288VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten