Symposium Vrijetijdsinspiratie en lancering Augmented Groningen: Groninger geschiedenis en verhalen komen tot leven

Slochteren – Gedeputeerde Mirjam Wulfse van de Provincie Groningen geeft maandag 28 oktober het startsein voor ‘Augmented Groningen’, een project van Economic Board Groningen. Met behulp van Augmented Reality (Toegevoegde Werkelijkheid) wordt het mogelijk om terug te gaan in de tijd en te ervaren hoe locaties in Noord- en Midden-Groningen er in het verleden uitzagen. Augmented Reality voegt extra beelden toe aan de werkelijkheid, welke je via de camera op een smartphone of tablet kunt bekijken. De lancering van Augmented Groningen vindt plaats tijdens het symposium Vrijetijdsinspiratie van Economic Board Groningen. Dit symposium is bedoeld voor ondernemers op het gebied van vrijetijd en recreatie in Noord- en Midden-Groningen en vindt plaats in De Boerderij Fraeylemaborg in Slochteren.

Augmented Groningen
Noord-Groningen barst van de geschiedenis en verhalen, waarvan een deel niet meer te zien is. Via Augmented Reality (AR) is een aantal markante locaties in Noord- en Midden-Groningen weer tot leven gebracht. Via de Augmented Groningen app kun je op de locaties ter plekke ervaren hoe het er vroeger uitzag. De Augmented Groningen punten zijn te herkennen aan paaltjes met informatie. Economic Board Groningen heeft de Augmented Groningen app laten ontwikkelen als onderdeel van het programma Toerisme. Het doel is om bijzondere plekken in de provincie in kaart te brengen en de geschiedenis en verhalen in deze regio onder de aandacht te brengen: een extra reden om Groningen te bezoeken! De app is tot stand gekomen in samenwerking met de vrijetijdsondernemers in de regio en brengt ook in kaart waar je in de buurt terecht kunt om te eten, slapen, te spelen of tot rust kunt komen.

Programma 28 oktober
Economic Board Groningen organiseert maandag 28 oktober 2019 voor de 5e keer een symposium op het gebied van vrije tijd, recreatie en toerisme. Het doel van het symposium is om vrijetijdsondernemers te helpen en te inspireren op het gebied van marketing, kwaliteit, gastvrijheid en ondernemerschap. Tijdens het symposium delen drie sprekers hun kennis vanuit verschillende invalshoeken voor het succesvol ondernemen op het gebied van recreatie en vrije tijd. Eliane Roest, influencer marketing expert, vertelt over het succesvol inzetten van influencers. Ylva Poelman, biomimicry en bionica, laat zien hoe onderdelen in de natuur met elkaar samenwerken en hoe vrijetijdsondernemers daar een voorbeeld aan kunnen nemen. Bas Hoogland, voormalig commercieel directeur van Landal GreenParks, gaat dieper in op hoe je een écht klantvriendelijk en klantgericht bedrijf wordt. Hoogland heeft zelf het roer omgegooid en is nu gastheer, bedden opmaker, PR man én tuinman van zijn eigen BnoB.

Economic Board Groningen en Toerisme
Economic Board Groningen is ontstaan uit de aardbevingsproblematiek en heeft een verbindend karakter, met als doel een economisch sterke en zelfredzame regio neer te zetten. Toerisme is één van de kansrijke economische sectoren die EBG ondersteunt met advies, hulp en geld. Voor toeristen met interesse voor cultuur en landschap is Noord-Groningen een aantrekkelijk gebied. Gastvrijheid, ondernemerschap, online en kwaliteit zijn de vier pilaren onder het EBG-programma Toerisme.

Aanmelden
Ondernemers op het gebied van vrijetijd en recreatie in Groningen kunnen zich gratis aanmelden via www.ebgn.nl/vrijetijd Back to top button