Swingende Nederpop met Wanton op Cultuurerf Andledon

Den Andel – Aanstaande vrijdagavond kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van de Groninger vijfmansformatie Wanton. De groep rondom zanger en liedjesschrijver Wim Beukema brengt originele poprock, voorzien van eigen Nederlandstalige poëtische teksten.

Wantons deelname aan Gielstalentenjacht enkele jaren gelden bracht de groep onder meer optredens tijdens de 3FM Awards (Tivoli Vredenburg) en Bevrijdingspop Haarlem, met de nodige media-aandacht van dien.  In Haarlem werd Wanton door Giel Beelen aangekondigd als “herkenbare Nederpop met een lekkere rocksound.” Beukema schrijft liedjes die rechtstreeks uit het hart komen. “Ik vertel via mijn liedjes meer over mezelf,” zo schrijft Beukema op de Wanton website.  “Elk liedje heeft zijn eigen verhaal, die voor iedereen op een eigen manier te interpreteren zijn. Door meer over mezelf los te laten kan ik een verbinding leggen met de mensen die naar onze muziek luisteren.”

De landelijke bekendheid van Wanton resulteerde in juni 2016 in een eerste single, Ooit, in november van dat jaar gevolgd door de met producer Bauke van der Laaken in Studio Spitsbergen tot stand gekomen EP Breng Mij Thuis. Momenteel werkt de groep aan een nieuw album, dat medio 2019 zal verschijnen.​

Wanton bestaat, naast Wim Beukema (gitaar en zang), uit Sebas Graventein (gitaar), Martijn Poel (bas), Thomas Zeevalking (drums) en Melvin de Groot (toesten).

Wanton staat op vrijdag 25 mei voor de derde maal op het podium van Cultuurerf Andledon. Het optreden start om 20:30 (deur open 20:00) en duurt tot ongeveer 22:30. De entree bedraagt 5 euro.

Back to top button