14.1 C
Delfzijl
vrijdag 21 juni 2019
Home Agenda tips Swingende Blues op Andledon

Swingende Blues op Andledon

Den Andel – Vrijdagavond zet Cultuurerf Andledon de deuren open voor swingende blues. De Duitse zes koppige band Van Dyck Inc speelt al ruim 30 jaar op vele internationale podia met blues in allerlei stijlen, van swingend tot ballades en van shuffle tot Second Line-Rhythme. Andledon heeft deze band naar het Cultuurerf gehaald voor een swingend optreden.

Meer dan dertig jaar geleden troffen de bandleden elkaar in een bluescafé in Hamburg. Uit deze ontmoeting ontstonden bekende bands als ‘The Backstreet Blues Band’ en ‘The Shuffle Kings’. Vele internationale podia en cd’s later gaan zij verder onder de naam ‘Van Dyck Inc’ vernoemd na de enige Nederlander in de band, Jan Rietdijk. De jarenlange samenwerking is op het podium goed te merken, de band is volledig op elkaar ingespeeld.

Behalve de veel betreden Bluespaden brengt Van Dyck Inc. een mix van Shuffle, Swing, Second Line-Rhythme en Ballades. De setlist wordt bestaat uit eigen composities en wordt aangevuld met bewerkingen van songs van onder andere Van Morrison, Ry Cooder, John Hiatt of Little Feat. De muziek van Van Dyck Inc. klinkt rauw en eerlijk, er wordt geen gebruik gemaakt van technische trucs en effecten.

Naast Jan Rietdijk, die de zang voor zijn rekening neemt, bestaat de band uit Werner Willms op gitaar, Dietmar Könken toetsen, Dieter Winge op de bass, Torsten B drums en Axel Rosenbaum op mondharmonica.

Het optreden van Van Dyck Inc. start vrijdagavond 7 april om 20.30, de deur is open vanaf 20.00 uur. De toegang is niet gratis.

 

Advertenties

Advertenties