Succesvolle Sector Roadshow Groen inspireert vmbo-leerlingen in regio

Het Hogeland – Op vrijdag 12 januari verkenden leerlingen van Terra Winsum en Het Hogeland College Winsum samen de Groene sector tijdens een boeiende Sector Roadshow. De dag bood inzicht in diverse beroepsmogelijkheden en vervolgopleidingen in deze sector, met bezoeken aan interessante bedrijven en opleidingscentra.

De dag begon bij Koepon veebedrijf in Feerwerd, waar leerlingen de kans kregen om te praten met bedrijfsleider Marcel Rijkers en oud-leerling Mitchel Kemkers, die beiden met plezier hun loopbaantrajecten deelden. Vragen over de bedrijfsvoering, het personeel en welke kansen er in deze sector zijn werden beantwoord, waarna de groep per bus doorreisde naar Terra MBO in Groningen. Daar gaven decaan Thijmen Rooks en vakdocenten inzicht in diverse opleidingen, waarbij ook oud-leerlingen hun ervaringen deelden.

Na de lunch vertrokken de leerlingen naar Uithuizen, waar zij bij Huize Tocama werden ontvangen door oud-leerling Rianne Ausema Bolhuis van De Wilde Appel. Samen met collega Klaas en de leerlingen werden twee bomen gekapt en deels opgeruimd, wat een praktische en leerzame ervaring bood. Ook hier hebben de leerlingen gehoord hoe de loopbanen van Rianne en Klaas zijn verlopen en welke banen er bij een hoveniersbedrijf zijn.

De Sector Roadshow, mede mogelijk gemaakt door Kansrijke Groningers en Vakland Het Hogeland, bleek opnieuw een waardevolle dag voor leerlingen die hun vervolgopleiding en beroepskeuze overwegen. Het directe contact met professionals en oud-leerlingen bood inspiratie en concrete inzichten in de diverse carrièremogelijkheden binnen de Groene sector.

Back to top button