30.4 C
Delfzijl
zondag 25 augustus 2019
Home Sport Succesvolle Internationale zwemvereniging Azuro

Succesvolle Internationale zwemvereniging Azuro

Delfzijl – Afgelopen weekend werd in zwembad Dubbelslag het 2-daagse zwemtoernooi de Internationale gezwommen. Door 13 zwemverenigingen uit de 3 noordelijke provincies, Overijssel en de Duitse clubs PSV Stralsund en SV Wiking Kiel werd zowel individueel als in estafetteteams gestreden om een felbegeerde podiumplaats.

Het Heren 1 estafetteteam van Azuro, bestaande uit Jarno Ottens, Jesper Tjassing , Ivo Kroes en Harmen van der Ploeg wist in de 4 x 50 vrij een gouden medaille te veroveren in een tijd van 1.45.87, op ruime afstand gevolgd door Aqua “68 en PSV Stralsund. Het Dames 1 estafetteteam van Azuro, Anne Fleur Willemsen, Roos Serebreyanik, Desanka Stoppels en Amber Koning moest in de 4 x 50 vrij genoegen nemen met het zilver en HZ&PC Heerenveen voor laten gaan.

Op zondagochtend werd traditiegetrouw gestart met de finale van de 100 meter vrij voor de dames en de heren. In een zinderende finale wist Azuro zwemmer Anne Fleur Willemsen haar titel te prolongeren en de klok op 57.54 stil te laten staan. Bij de heren was Tycho Atanasov van KSN met een tijd van 55.30 goed voor goud.

Het herenestafetteteam van Azuro was opnieuw goed voor goud en won de 4 x 50 wisselslag met een ruime voorsprong op PSV Stralsund en Aqua‘68 in een tijd van 1.57.86. Ook het damesestafetteteam was opnieuw succesvol en wist in een spannende eindstrijd bij de 4 x 50 wisselslag net voor HZ&PC Heerenveen aan te tikken en veroverde goud (2.08.82). Het jongensestafetteteam met Edwin Bulten, Niek Ottens, Jorn Kroes en Wout Kroeze wist op deze afstand nog een bronzen plak binnen te halen.

In het overall klassement (100 meter van alle zwemslagen) waren Azuro zwemmers Amber Koning, Ivo Kroes en Jorn Kroes in hun klasse Senioren, Jeugd en Junioren goed voor een tweede plaats. Bij de Senioren dames won Anne Fleur Willemsen opnieuw het goud en was Jarno Ottens bij de Heren Senioren goed voor goud. In de eindstand van het verenigingsklassement won Azuro het zilver en moest HZ&PC Heerenveen voor laten gaan. KSN beklom de laatste trede van het podium.

Advertenties
Advertenties