fbpx
4.4 C
Delfzijl
zaterdag 23 november 2019
Home Algemeen Succesvol jubileumjaar voor Museum Stad Appingedam

Succesvol jubileumjaar voor Museum Stad Appingedam

Appingedam – In 2017 heeft het Museum Stad Appingedam zijn 75-jarig jubileum gevierd en met succes: dankzij alle activiteiten, grote en kleinere wisseltentoonstellingen mocht het museum in totaal 13.422 bezoekers ontvangen, 3.000 meer dan het jaar daarvoor.

Het begon met de drukbezochte tentoonstelling over de hangende keukens, die in 100 verschillende geschilderde en geknutselde versies te bewonderen waren in het museum. Bekende activiteiten, zoals open monumentendagen en de kerstfair trokken veel bezoekers, maar ook nieuwe activiteiten zoals de Culturele informatiemarkt in oktober genoten belangstelling. Nieuw waren ook de amateurkunsttentoonstellingen, waarin telkens twee kunstenaars hun werk toonden en waar het museum in 2018 mee doorgaat. Al met al een geslaagd en inspirerend jaar voor iedereen die bij de activiteiten betrokken was, met name de onmisbare inzet van de 40 vrijwilligers heeft aan dit succes bijgedragen.

De tentoonstelling ‘Boerderijenarchitectuur in Fivelingo’ wordt verlengd en zal nog tot en met 4 februari te bezichtigen zijn. De tentoonstelling ‘Damster vrijheid’, over Professor R.P. Cleveringa is te zien tot en met 18 februari.

Advertenties

Advertenties