fbpx
0.6 C
Delfzijl
27 januari 2021 08:31

Succes voor Borgstee uit Spijk en Kindcentrum Noord op Schoolkorfbaltoernooi

Delfzijl – Op zaterdag 17 maart werd het jaarlijkse Schoolkorfbaltoernooi gehouden dat weer werd georganiseerd door K.V. Roda’70. In de Brede School Noord hebben ongeveer 100 kinderen gestreden om de 1e plaats in de diverse categorieën.

Bij de groepen 5 en 6 was er een klein toernooi, want er waren maar 5 teams die hieraan meededen.  In de verschillende wedstrijden werd weer lekker fanatiek gespeeld. Ook menig leraar kon zijn fanatisme niet onder stoelen of banken schuiven, wat natuurlijk wel een mooi gezicht is. Er werd om elke bal gestreden door de leerlingen en hierdoor zag men toch mooie wedstrijden. Dit jaar geen kruisfinales en finale, maar gewoon diegene die de meeste wedstrijdpunten had gehaald uit alle wedstrijden, mocht zich de kampioen noemen. Uiteindelijk bleek de Borgstee 2 uit Spijk de beste te zijn en werden zij gekroond tot kampioen van dit toernooi in de groep 5/6.  Borgstee 3 uit Spijk mocht de beker voor plek 2 ophalen en De Garven 1 uit Delfzijl kreeg de beker voor de 3e plek.

Bij de groepen 7 en 8 werd er door 7 teams geknokt om de prijzen. Dit toernooi werd afgewerkt in 2 poules van 6 teams. Na een paar wedstrijden was er wel spanning wie aan het eind de bekers zou gaan ophalen. Door mooie en fanatieke wedstrijden was duidelijk dat iedereen wilde winnen. Men wilde hoe dan ook winnen, wat resulteerde in een schitterend toernooi bij de groepen 7/8. Na de poule-fase kwamen de kruisfinales aan de beurt. De beste 2 teams uit elke poule mochten strijden om een finale-plaats. In deze 2 finales vochten De Garven, De Borgstee, Farmsumerborg en Kindcentrum Noord om een plek indefinale.  Bij 1 van deze kruisfinales tussen Kindcentrum Noord en de Garven was er na de reguliere speeltijd een gelijke stand, wat resulteerde in extra tijd van 5 minuten. Na deze periode nog steeds een gelijke stand. Nu het moment voor iets unieks bij het toernooi: de Golden goal! Het team wat in de 2e verlenging scoorde, had direct gewonnen  De spanning was te snijden en alle kids knokten voor elke bal. Maar uiteindelijk was het Kindcentrum Noord dat scoorde en zich plaatste voorde finale. In de 2e kruisfinale bleek uiteindelijk de Farmsumerborg de beste zijn.

De finale bij 7/8 ging dus tussen Farmsumerborg en Kindcentrum Noord. Een spannende aangelegenheid voor beide teams. Men was zeer fanatiek, zowel de kids als de mensen aan de kant. Het was een mooie wedstrijd om te zien. Tijdens de wedstrijd was gaande weg de tijd te zien dat Kindcentrum Noord het beste had bewaard voor de laatste wedstrijd. Tegen het einde van de wedstrijd was het gat tussen beide teams te groot en mocht Kindcentrum Noord zich uiteindelijk laten kronen tot kampioen van 7/8. Farmsumerborg was natuurlijk teleurgesteld met een verloren finale, maar mogen absoluut trots zijn op een goed toernooi. De 3e prijs voor de groep 7/8 werd in een wedstrijd beslist tussen De Borgstee en de Garven en werd gewonnen door de Garven.

Volg ons op

10,819FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten